Napfényes kecskeméti futódélután

A nyár május végén beköszöntött Kecskemétre: 30 fokban, végig ragyogó időben és kiváló hangulatban zajlott a 8. K&H olimpiai futónap, amire 2050-en neveztek.

A hírös város kora délután kezdett "bekékülni". A Deák Ferenc térre egyre többen érkeztek a verseny kék pólójában. Jöttek iskolások és egyetemisták, fiatalok és családosok, sokan közülük babakocsikkal. A futónap résztvevői Szentgyörgyi Rómeó vezetésével melegítettek be, majd átvonultak a rajtfolyosóba. A kecskeméti 8. K&H olimpiai futónap rajtjelét Bődi László, a K&H Bank lakossági fiókvezetője és Suba Levente alrégió-vezető közösen adta meg. Aztán ők maguk is csatlakoztak a futókhoz, akiknek a mezőnyében ott volt Boronkay Péter triatlon világbajnok parasportoló, illetve Tabajdi József, aki valamennyi budapesti nemzetközi maratont teljesítette.

A 3,1 kilométeres távon elsőként Kis Tibor ért célba, 9:40-es idővel győzött. A nőknél Kis Zsanett volt a leggyorsabb, neki 10:50 alatt sikerült teljesítenie a távot. Érdekesség, hogy mindkét sportoló a MAC Népstadion versenyzője. Utánuk pedig fél óránál is hosszabb ideig ért célba a kecskeméti futósokaság. A mezőny igazán színes volt. Egyesek görkorcsolyán érkeztek vissza a Deák Ferenc térre, mások mezítláb, cipőjüket a kezükben tartva futottak be a célba. Sok olyan apuka futott, aki gyerekét a nyakában hozva teljesítette a távot, vagy éppen babakocsiban tolta végig kisgyerekét.

A futás utáni eredményhirdetésen nemcsak a három férfi és női helyezett állhatott dobogóra, hanem külön díjat kaptak a legtöbb diákot mozgósító kecskeméti és város környéki iskolák. A 8. K&H olimpiai futónapra a budapesti József Attila Színház 30 darab belépőt ajánlott fel egy iskolának egy előadására, a színházjegyeket a kecskeméti Damjanich János Általános Iskola nyerte. Rajtuk kívül azoknak is igazán emlékezetes lehetett a futónap, akik a Timex és a K&H ajándékait nyerték a versenyen lezajlott sorsoláson.

A K&H olimpiai futónapok sorozata május 22-én Veszprémben folytatódik.

Eredmények, 3,1 km

Férfiak

1. Kis Tibor (MAC Népstadion) 9:40

2. Galamb Csaba 9:50

3. Kónya Ákos 9:57

Nők

1. Kis Zsanett (MAC Népstadion) 10:50

2. Imréné Kiss Ágnes 11:00

3. Kerstin Ruthard (Németország) 12:11

Iskolák mozgósítási versenye, Kecskeméti intézmények

1. Kodály Zoltán Általános Iskola, 201 fő

2. Szent Imre Óvoda és Általános Iskola, 126 fő

3. II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, 124 fő

Iskolák mozgósítási versenye, Kecskemét környéki intézmények

1. Szentkirályi Általános Iskola, 345 fő

2. Helvécia-Ballószög Általános Iskola és Óvoda, Ballószög, 103 fő

3. Móra Ferenc Általános Iskola, Kerekegyháza, 95 fő

NÉVADÓ FŐSZPONZOR KIEMELT MÉDIATÁMOGATÓ TÁRSSZPONZOR volvo timex MÉDIATÁMOGATÓ Mozgásvilág_logo TÁMOGATÓ

fb share