A karanténedzéseket mostantól a közösségi sportesemények váltják fel - közeleg a 26. K&H mozdulj! félmaraton és futófesztivál

Mostantól ahogyan a hőség, úgy a vírus sem akadályozhatja meg a lelkes sportolókat abban, hogy kitartásukat közösségi sporteseményeken mérjék össze. A korlátozások enyhítésével ugyanis az otthonlétet a szabadtéri programok, a karanténedzéseket pedig a tömegsportrendezvények váltják fel, a versenyszervezők azonban fokozottan ügyelnek a sportolók egészségére és biztonságára.
Az érintkezések elkerülése érdekében a ruhatári karszalagot mindenki magának rakja fel, a klasszikus értelemben vett rajtegyenes helyett rajtterület várja a versenyzőket, ahol egyszerre maximum 15 fő startolhat el a rajtvonalnál.

Ahogyan azonban a szervezőknek, úgy a résztvevőknek is érdemes az idei szezont a vírusjárványhoz igazítani, ezért a K&H mozdulj! program az egészséges életmód, a testmozgás támogatójaként hasznos tippekkel segíti a hobbi és profi sportolók biztonságos felkészülését a nyári megmérettetésekre:

  • Fő a fokozatosság! Bár a karantén alatt online edzőprogramokkal tartottuk fitten magunkat, ha visszatérünk a szabadba, nem árt figyelni a fokozatosságra, ugyanis az intenzív edzések, a hirtelen mozgás most is könnyen sérülésekhez vezethet.
  • Fordítsuk előnyünkre a szabadtéri közösségi mozgást! Érdemes kisebb csoportokban megkezdeni a felkészülést, hogy kitartásunk mellett a távolságtartást is könnyedén megvalósíthassuk.
  • Teszteljük előre, mennyit bírunk, mert lehet, hogy meglepetés ér minket az elmúlt hónapok után! A karanténidőszakot követően különösen fontos az edzettségi állapotunk felmérése, ami hatalmas segítség a reális célkitűzéshez is.
  • Legyen a naptárunk az edzőpartnerünk! A kitűzött cél, a naptárba beírt versenydátum hatalmas energia és motivációs löket a felkészülés alatt, ezért használjuk fel, hogy jobban teljesítsünk.

Azoknak, akik szívesen megtapasztalnák a közösségi sportrendezvények hangulatát, lehetőségük van kipróbálni magukat július 25-én a 26. K&H mozdulj! félmaraton és futófesztiválon 5 és 10 kilométeres, valamint esti félmaratoni távon is.

fb share