A Pók család és a Nike Félmaraton

A futókörökben Ajanóként ismert Pók János, aki maga is futóversenyeket szervez a Velencei-tónál, idén családja 4 további tagjával nevezett be a Nike Félmaratonra: elkíséri párja, lánya, fia és öccse lánya is.

- Idén öten neveztek a családból - együtt döntöttétek el, hogy indultok?

- Én mindenképpen mentem volna, és egyszer csak a lányom, Niki is bejelentette, hogy indul a félmaratonon. Ezek után a párom, Margó is elkezdett gondolkozni azon, hogy talán neki is jönnie kellene, de ő nem annyira szeret versenyen futni, inkább csak magának fut, otthon, az erdőben. A fiam és a lányom viszont szeretnek versengeni, így aztán Andris is úgy döntött, velünk jön. Persze erre Anya is fellelkesedett, és megkért, hogy készítsek neki egy edzéstervet. Természetesen kapásból nekiláttam, megmondtam, melyik héten mennyit fusson, és becsületére váljon, hogy teljes mértékig betartotta, amit javasoltam neki! Niki lányom egyébként a BSI e-edzéstervével készül.

- Ez eddig négy. Az öcséd lánya hogy csatlakozott hozzátok?

- Az nagy meglepetés volt, mert nem is tudtam, hogy ilyen szinten fut, de egy beszélgetés során megemlítette, hogy bizony ő is "kocorászik". Megkérdeztem, mennyit szokott futni, mire közölte, hogy 16 kilométereket fut edzésképpen. Úgyhogy mondhatni, ő véletlenül került bele ebbe a futókörbe.

- Együtt is edzetek a félmaratonra?

- Közös edzéseket nem szervezünk, de amikor futunk, szoktunk találkozni, pacsizunk, aztán futunk tovább. Ebből azt is fel tudjuk mérni, melyikünk mikor fárad el. A Nike Félmaratonon majd Niki fut Anyával, mert hasonló a tempójuk. Én Andrissal futok, mert megkért rá, hogy legalább az elején maradjak vele, mivel ő hajlamos elrohanni, aztán meg nehezen ér célba. Úgyhogy erről a félmaratonról most "lemondok" az ő javára. Fanni meg szerintem vágtatni fog, ő egy igazi futóalkat, meg aztán amennyit fut, biztosan menni fog neki.

- Mik a távolabbi terveid a félmaraton után?

- Szervezem az őszi tókerülő futásunkat a Velencei-tónál. Ez szeptember 18-án lesz, két héttel a budapesti maraton előtt. Mindig ilyenkor van, hogy egyfajta felkészítő futás lehessen, egy utolsó hosszú a nagy megmérettetés előtt. Azután készülök a Berlin Maratonra, ahova Anya is elkísér, bár ő nem fog futni, de drukkolni jön, majd egy héttel később már ott leszek a SPAR Budapest Maratonon!



fb share