Általános részvételi feltételek a BSI futó, gyalogló és túra eseményein

  • A versenyeken felkészült futók, kerekes székesek és handbike-os résztvevők is rajthoz állhatnak, akik elfogadják a részvételi feltételeket. Bizonyos versenyeken a kerekesszékesek és handbike-os indulók az útvonal sajátosságai miatt nem vehetnek részt, ezt az eseményinformációk külön tartalmazzák.
  • A kerekesszékes és handbike-os versenyzők egyes versenyeken biztonsági okokból csak a mezőny végéről rajtolhatnak, ezt az eseményinformációk külön tartalmazzák.
  • 10 perc időbüntetést kap az a versenyző, aki a rajtszámát összehajtja, letakarja nem jól láthatóan viseli a verseny ideje alatt.
  • Kizárásra kerülhet az a versenyző, aki többszöri figyelmeztetés ellenére is megszegi a rajtszám viselésére vonatkozó szabályt, továbbá aki nem teljesíti a verseny - szervezők által kijelölt - teljes távját vagy a nevezési lapot pontatlanul nem a valóságnak megfelelő adatokkal illetve hiányosan tölti ki, továbbá a chipet nem rendeltetésszerűen használja.
  • Amennyiben a versenyen váltók is indulhatnak, és a váltó első tagja egyénileg is teljesíti a távot, az egyéni rajtszámán elhelyezett jelző-etikett segítségével tud a váltózónába bejutni, a váltó rajtszámot nem kell viselnie. Ettől eltérő rajtszámviselési szabályokat az eseményinformációk tartalmaznak.
  • A nevezési díj a kapott szolgáltatásért nyújtott ár. A szolgáltatás ez esetben a futó vagy gyalogló esemény megszervezése és lebonyolítása. Ebben számos BSI munkatárs és még több külsős és alvállalkozó vesz részt, a munkához be kell vonnunk a városvezetést és más hatósági szerveket.
    Az az induló, aki nem fizeti ki a nevezési díjat, nem csak ingyen részesül a szolgáltatásból, de tisztességtelenül jár el futó és gyaloglótársaival szembeni, hiszen ők díj ellenében vesznek részt a versenyen. Ezért szintén kizárásra kerül az a résztvevő, aki más rajtszámával vagy nem a verseny hivatalos rajtszámával illetve anélkül indul.
    Amennyiben ilyen indulókat utólag videófelvétel alapján azonosítani tudunk, ők kötelesek megtéríteni a nevezési díjat. Ellenkező esetben későbbi versenyeinken nevezésüket nem fogadjuk el.
  • A futó és gyalogló eseményeken görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül vagy kutyával futni tilos. A kerékpáros, görkorcsolyás kísérővel induló futót a versenyből kizárjuk!
  • A versenyeken sajnos nem tudunk értékmegőrzést vagy gyermekfelügyeletet vállalni!
  • A esemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység csak a BSI előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.
  • A BSI szervezési okok miatt fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja.
  • A BSI fenntartja az útvonal- és időpontváltoztatás jogát.



fb share