Bringával kipróbálni a hosszú távot

Trombitás Bernadett kedvenc sportja a kerékpározás. A 25 éves budapesti lány kolléganői példáját követve benevezett a 3. Intersport Tour de Tisza-tó kerékpáros eseményre, és rögtön a 65 kilométeres távra esett a választása.

"Az egyik barátnőm hívta fel a figyelmemet a túrára, amire ő és kolléganői beneveztek. Elküldte e-mailben az interneten megtalálható leírást, és mivel nagyon tetszett, csatlakoztam hozzájuk" - mondta Bernadett a motivációkról.

- Milyen kerékpáros "előzményekkel" rendelkezel?

- Eddig csak Budapesten belül kerékpároztam kisebb-nagyobb távolságokat, ez lesz az első komolyabb túrám. Nagyon régóta szeretek kerékpározni, és már gondoltam rá korábban is, hogy ha lesz alkalmam elmenni egy ilyen túrára, nem fogom kihagyni. Továbbá a nyár végén tervezünk a barátaimmal egy hosszabb, 2-3 napos túrát Budapestről Abaújszántóra, és a Tisza-tó túrán legalább kipróbálhatjuk magunkat hosszabb távon is.

- Ha korábban nem tekertél még hosszabb távokon, most nem tartasz a 65 kilométertől?

- Szeretem a kihívásokat! És nem versenyként fogom fel ezt a túrát, mivel a célom az, hogy egy nagyon kellemes hétvégét töltsek el a barátaimmal, esetleg új ismerősöket szerezzek, és még jobban megszeressem a kerékpározást.

- A bringázáson kívül mást is sportolsz?

- A kerékpározás a kedvencem, de sajnos nem űzöm sportszerűen. Amilyen gyakran csak tudok, kerékpárral járok dolgozni, és mindenhová, ahová csak lehet. Más sportokat is szeretek, például a futást, úszást, kangoozást, de ezek elég időigényesek, mivel a lakóhelyem környékén nem nagyon van lehetőség ezekre a sportokra. Némi utazással természetesen megoldható, de elég ritkán szoktam magam rávenni. Konkrét edzéstervem nincs, csak azt tartom szem előtt, hogy minél többet tudjak addig is bringázni.



fb share