BSI Futónagykövet - Eger - Helmajer Anett

Név:

Helmajer Anett

E-mail:

anett(pont)helmajer(kukac)gmail(pont)com

Melyik évben kezdett el futni:

2011.

Mire legbüszkébb futómúltjából:

2013 - Bakony Félmaraton (életem első terep félmaratonja) kategóriámban 4. helyezett 2013 Brutál Futás 2.0 döntőbe jutás 2013 Coca- Cola Női Futógála 6km 30 perc alatt 2013 Nomád Baradla Trail - első terepversenyem

Bemutatkozó:

2011-ben kezdtem futni, ahogy egyik ismerősöm frappánsan megfogalmazta: "változó intenzitással". Nem szerettem futni, sok időbe telt még örömöm leltem benne - aztán hamar sikerült átesni a ló túloldalára. Már annyira csak futni akartam, hogy edzőterembe nehezen mentem el. Most keresem az egészséges egyensúlyt. Ha valaki 2011-ben azt mondta volna, hogy "no, te kislány, ha hiszed, ha nem, 2013-ban futsz majd félmaratont, nem is egyet", akkor huncutul kinevettem volna. Még jó, hogy nem volt ilyen ember, mert neki kellett volna összegyűjtenem egy kis üvegbe az első lefutott félmaraton céljában elhullasztott krokodil könnycseppjeimet és elpostáznom azokat - ezen mondjuk a postások jól szórakoztak volna.

A futással kapcsolatos hitvallása:

A futás számomra az önzetlen szerelem, egy olyan felemelő érzés - szárnyalás-, aminek minden ember életében lenne helye, csak sok a halasztgatás/legyintés és lustaság és kevés a kitartás. De aki fut, tudja: a futás felemel, kimozdít, elutaztat, elengedtet, meglevegőztet, megnevettet, elgondolkoztat, próbára tesz, megsirat, megajándékoz és felszabadít. Sőt, azt is megmutatja, hol vagy a leggyengébb, milyen izomcsoportok fejlesztésére kellene még nagyobb figyelmet fordítanod. Ki akarja ezektől az érzésektől megfosztani magát és ki nem akar többet tanulni a testéről? No' hát akkor?!

Közös futások helyszíne:

Eger, Nagy-Eged, Felsőtárkány, Felnémet

Közös futások időpontja:

Hétfő 17-18, Kedd 17-18, Vasárnap 10-12

Egyéb tudnivalók:

BSI Futónagykövetünk Facebook csoportja.



fb share