Dr. Bóka István köszöntő

Tisztelt Honlap-olvasó!

Köszöntöm Önt abból az alkalomból, hogy immár 5. alkalommal leszünk helyszíne a Budapest Sportiroda által megrendezendő Balaton körüli futóversenynek, a Balaton Szupermaraton eseményeinek. Véleményem szerint Balatonfüred egyik legszebb helyére, a Tagore sétányra érkeznek a futók, s onnan is indulnak tovább másnap reggel, hogy megtegyék az utolsó szakaszt és visszaérkezzenek kiindulási pontjukhoz, a Balaton déli oldalára.

Balatonfüred polgármestereként, a futóverseny védnökeként, s nem utolsó sorban sportrajongóként nagy szeretettel köszöntöm a futókat, kísérőiket, a rendezvény szervezőit Balatonfüreden! Abban a városban, ahol minden - kihívást jelentő, látványos, és tömegeket megmozgató - sporteseményt szívesen fogadunk. Az elmúlt évek során több sportágban is rendeztünk világbajnokságokat, Európa szintű versenyeket, vagy voltunk helyszíne, társrendezői azoknak.

Magunk is büszkék vagyunk sportolóinkra, elsősorban vitorlázóinkra, kézilabdázóinkra, de természetesen minden sportolóra, sportegyesületre, ahol bármilyen eredmény születik.

Büszkék vagyunk történelmi hagyományainkra, a nemrégen befejeződött uniós pályázatok kapcsán megvalósult épület-együtteseinkre (Vaszary Villa, Jókai Mór Emlékház, Városi Múzeum), a felújított Tagore sétányra, a közelében fekvő parkra, ahol Nobel-díjasok, neves tudósok, művészek, politikusok, írók, költők ültettek emlékfát balatonfüredi látogatásuk alkalmából.

Balatonfüredet 1971-ben gyógy-, üdülővárossá nyilvánították, 1987-ben pedig elnyerte a „Szőlő és Bor Nemzetközi Városa” címet. 2008-ban Hild-díjjal tüntették ki, 2009-ben megkapta a „Kultúra Magyar Városa” címet. Három alkalommal - 2008, 2009 és 2010-ben - elnyerte a Városimázs díjat. 2010-ben Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben I. helyezést ért el, míg 2011-ben az Európai Virágos Városok versenyében arany minősítést kapott.

A Balaton Szupermaratonon futóknak élmény-dús, sikeres versenyzést, szép eredményeket kívánok!

Dr. Bóka István
Balatonfüred város polgármestere
országgyűlési képviselő

fb share