Körbeért a világítás a Margitszigeten

Csütörtökön hivatalosan is felavatták a margitszigeti lámpasort. Nézd meg videó-összefoglalónkat az eseményről!

Teljes lett a margitszigeti futópálya kivilágítása - 2700 méteren 72 ledes világító oszlopot adtak át tegnap. Tarlós István főpolgármester köszönetet mondott a közreműködőknek, és elmondta, hogy szeretné, ha minél többen használnák ki a beruházás nyújtotta lehetőséget - sportolók, amatőrök, mozogni vágyók. Azt mondta, reméli, még több ilyen kis kaliberű, közérzetjavító intézkedést hozhatnak a következő években.
Dr. Marie-Theres Thiell, az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport elnöke elmondta, hogy amikor azon gondolkoztak, Budapesten hol tudnák tesztelni a ledes világítást, olyan megoldást kerestek, amiből a budapestiek is hasznot húznak. Kézenfekvő volt számukra a margitszigeti futókör, ahol az egyik oldalon nem volt megfelelő a világítás. Elmondta, hogy az volt a cél, hogy ezentúl valamennyi sportbarát használhassa az általuk nyújtott lehetőséget.
Ezután közösen megnyomtak egy gombot, mely bekapcsolta a lámpákat, melyek mostantól a közvilágítással együtt működnek majd. Ezzel egy időben egy öröm-körre indultak a futók a sziget körül.

Megkérdeztük a főpolgármestert, hogy ez azt is jelenti-e, hogy a főváros a futás és a tömegsportok mellé áll? Tarlós István azt felelte, hogy ha nem toronymászás vagy hasonló, amennyiben kulturált, szervezett keretek között zajlik, a főváros működését nem akadályozza, és jól kiválasztott időpontban van - tehát például nem csúcsidőben, akkor a válasza igen. Úgy fogalmazott, nekik sem öröm, hogy a mai diákok átlag magasságával egyenes arányban nőtt a tornaóráról való felmentésük száma.

A futók hamarosan körbeértek a szigeten, az első helyért Jónás Gyula és Izsépy Zoltán sprintet vágott ki, ám végül maguk sem tudták, ki ért célba először. Bakos Gábor lett a harmadik, az első hölgy pedig Kiss Mirella (Mira) volt. Mindannyian azt mondták, nagyon élvezik, hogy végre látják, hova lépnek, hiszen sokszor futnak, edzenek a szigeten.

Get Adobe Flash player



fb share