Paula Radcliffe is indul a bécsi félmaratonon

Miután néhány hetet egy kenyai magaslati edzőtáborban töltött, a maratonfutás női világcsúcstartója, Paula Radcliffe az április 15-ei Vienna City Félmaratonon fogja tesztelni állóképességét.

"Még most állítom össze a naptárát, de eddig ez az egyetlen biztos versenye, bár még lesz néhány másik is a londoni olimpia előtt" - mondta férje és menedzsere, Gary Lough.

Radcliffe már a második világrekorder lesz a bécsi mezőnyben, miután Haile Gebrselassie, aki tavaly megnyerte a viadalt, már bejelentette indulását.
A brit futónő, aki legutóbb a monacó-i 10 kilométeres versenyen indult hirtelen elhatározásból - kényelmesen meg is nyerte és a pályarekordot is megdöntötte 32:07-es idejével -, azután kezdett érdeklődni a bécsi félmaraton után, hogy beszélt Gebrselassie-vel.

"Szükségem van egy tesztre az olimpia játékok előtt" - mondta Radcliffe. "Amikor Berlinben beszélgettem Haile-vel, ő elmondta, mennyire fantasztikus a bécsi verseny, és hogy szerinte indulnom kellene rajta."

Radcliffe legutolsó félmaratoni versenye még 2009-ben volt, amikor megnyerte a New York City Félmaratont. A 37 éves futónőnek nincs miért aggódnia, most tavasszal nem kell egy teljes maratoni távon versenyeznie, mert már bejelentették, hogy ő is a brit olimpiai csapat tagja, miután tavaly 2:23:46-ot futott Berlinben.

Radcliffe február 4-én visszatér otthonába, Monacóba, mielőtt elmenne a kedvenc amerikai edzőtáborába a teljes családjával.

Forrás: athleticsweekly.com

fb share