Samsung Olimpiai Fáklyafutók

Már végleges, ki az a nyolc szerencsés magyar hétköznapi hős és három közéleti személyiség, akik a Samsung jóvoltából 2012. július 13-án futni fognak az Olimpiai eszmét megtestesítő Olimpiai Lánggal az Egyesült Királyságban, számos híresség, sportoló kíséretében. Közülük jónéhányan rajthoz állnak május 1-jén, a 3. Samsung Olimpiai Zöld Fesztiválon is.

A XXX. Nyári Olimpiát megelőzően a magyar leányvállalat 2011. szeptember 1. és 31. között a samsungsport.hu oldalon várta olyan hétköznapi emberek jelölését, akik akár szakmájukban, akár magánéletükben többet tettek, mint ami elvárható lenne, legyen szó jótékonysági tevékenységről, kiemelkedő szakmai eredményekről, vagy akár családon belüli helytállásról. A mintegy 1200 nevezett közül a Samsung képviselői hét pályázót választottak ki, akik Magyarországot képviselve viszik tovább az Olimpiai Lángot, és terjesztik az Olimpiai eszmét. A csapat tagja lesz továbbá Vajgel Zita, az SOS Gyermekfalu lakója, és a következő közéleti személyiségek:

  • Erőss Zsolt, Magyarország legeredményesebb hegymászója, aki első magyar állampolgárként mászta meg a Mount Everestet. 2010 telén azonban súlyos lavinabalesetet szenvedett a Magas-Tátrában, jobb lábát térdtől lefelé amputálni kellett.
  • Kassai Viktor, nemzetközi labdarúgó-játékvezető, akit 2011 legjobb játékvezetőjének választottak, és aki az SOS Gyermekfalvak nagyköveteként állít példát az ifjúság elé.
  • Vadon János, a tévés és rádiós műsorvezető amellett, hogy nagy sportrajongó, nagy hangsúlyt fektet arra, hogy rádióműsorával segítsen a bajba jutottakon. Részt vett többek között a vörösiszap károsultjainak támogatásában, a szikszói árvízkárosult családokat új otthonhoz segítő árverésben, és az alultáplált gyermekek számára szervezett gyűjtésben.
  • Fleck Annamária, akit az árvaházból kikerülve, szinte gyerekként csak egy cél hajtott: kihozni testvérét is az árvaházból, és egyedül talpra állni. Két dolog volt biztos számára: az, hogy nem akar az utcára kerülni, és hogy a tánc a mindene. Kitartása, szorgalma, élni akarása meghozta gyümölcsét, 2007-ben már magyar hip-hop bajnok lett! Sőt, nem sokkal ezután létrehozott egy tánciskolát is, ahová lassan már több száz gyerek jár.
  • Hardi Barnabás Gyula, 2011. augusztus 16-án a kora esti órákban a Sió csatornába esett kislány és édesanyja életét mentette meg. Évek óta sportol, újonc ökölvívóként sorra nyeri a versenyeket, fiatal kora ellenére pedig igazi hétköznapi hős.
  • Kis Mirella, három évvel ezelőtt egy betegség következtében deréktól lefelé megbénult. A bénulás később szerencsére elmúlt, de nagyon nagy fájdalmakkal kellett élnie mindennapjait. A gyógyulásban segített neki, hogy a betegsége előtt is rendszeresen futott, felépülése során érezte, hogy nem adhatja fel, menni kell, ha lassan vagy gyalogolva, akkor is. Mirella azóta már három maratont futott le.
  • Snow Andrea, 2009-ben hozta létre a Seedling Trust - Csemete Alapítványt, amely az állami gondozásban lévő gyermekek és fogyatékkal élők életminőségének javítását célozza meg. Andrea még abban az évben el is indult a New York City Maraton futóversenyen, és azóta 13 magyar és nemzetközi maratoni versenyen több mint 50 000 eurót sikerült összegyűjtenie.
  • Steinbach Éva nyolc gyermek édesanyja. Hetedik gyermeke Down szindrómával született, és sajnos három éves korában meghalt. Éva azóta a Down Dada szolgálatnál önkénteskedik, ahol az újonnan született Down-szindrómások szüleinek nyújt nagy segítséget.
  • Tomán Edina, aki főági tüdőembóliát kapott, mely mindkét tüdőfélre kiterjedt, és félő volt, hogy a szíve is leáll. Edina azóta felépült, és sikeresen lefutott több ultramaratoni távot is.
  • Veres Richárd, mind kiemelkedő sporteredményeit, mind szociális munkásságát tekintve példaértékű magyar sportoló. A heves megyei falucskából a világbajnoki dobogó csúcsára eljutott roma fiú élete bővelkedett a nehézségekben, a sport azonban kitartó munkára tanította Ricsit, amelynek eredményeként 2008 óta a Magyar Felnőtt Kick-box Válogatott színeiben számos világversenyen szerzett aranyérmet hazánknak.

fb share