Sokat jelentenek az ilyen élmények - Rödönyi Csaba a K&H maraton váltóról

Rödönyi Csaba szeme előtt jelenleg egyetlen dátum, szeptember 26-a lebeg. Szeretné ugyanis lefutni a SPAR Budapest Nemzetközi Maratont. A nagy cél előtt barátaival az Izzadó Hónaljak elnevezésű csapatban a 17. K&H olimpiai maraton váltón is megméretteti magát.

- Ki volt az Izzadó Hónaljak szellemi atyja?

- Atyja és anyja is volt egyszerre, ugyanis lányom segítségével jutottunk ehhez a végeredményhez. A futásban jó értelemben benne van a szenvedés és az izzadás, így véleményem szerint találó lett az elnevezés. A csapatot alapvetően barátok alkotják, igaz generációs különbséggel: ketten még az ötvenes évek végén születtünk, de emellett két huszonéves futónővel is erősítettünk.

- Miért választottátok a K&H maraton váltót?

- Hihetetlenül sokat jelentenek az ilyen élmények. Nincs eredménycentrikusság, nem számít, hányadikként érünk célba, és az sem, ki, hány perc alatt teljesíti a maga hét kilométerét. Nincs is értelme a számolósdinak, hiszen mindannyian más karakterek vagyunk, más edzettségi állapottal. Az azonban plusz erőt ad, hogy együtt küzdünk egy célért: nincsenek magánérdekek, mind a hatan az Izzadó Hónaljak sikeréért futunk. A hagyomány szerint a hajrá, tehát az utolsó táv az enyém. Remélem, idén is kellemes élményekkel gazdagodunk, az már most biztos, hogy a verseny után eszünk egy nagyot közösen.

- Korábban neveztetek már erre a versenyre?

- Ugyanez a formáció már a tavalyi K&H maraton váltón is rajthoz állt, előtte pedig a félmaratoni távon is részt vettünk három alkalommal. Gyermekkoromban versenyszerűen vívtam, azonban 18 évesen a futásra és az úszásra váltottam. Ezekhez a sportágakhoz nem kell edző, sem különösebb felszerelés, és végre a magam ura lehettem. A váltóra a közös felkészülést a T-Home Vivicittá jelentette, mindannyian neveztünk a versenyre, a többiek a 6,4 kilométeren, én azonban mindhárom távon indultam. Szükségem volt a félmaratoni távra, ugyanis idén az első maratonomra készülök, ez a cél lebeg a szemem előtt. Heti ötven kilométert futok munka után Törökbálinton, hétvégén pedig a Margitszigeten. Nagy bennem a drukk, remélem teljesíteni tudom a 42,195 métert!



fb share