Táplálkozás

Az egészséges táplálkozásról

Futók körében egyre gyakrabban merül fel az a kérdés, hogy vajon a táplálkozás mennyire befolyásolja a sportteljesítményt. Manapság sokak által ismert és bebizonyított tény az, hogy a megfelelő táplálkozás a jó edzésmunka és edzői irányítás mellett jelentősen növeli a sportteljesítményt. Évek óta dinamikusan fejlődik az edzői szakértelem, jobbak az edzésmódszerek, a technikai ismeretek. Vizsgálataink bizonyították, hogy a sportágra és egyénre kialakított táplálkozás fontos szerepet játszik a sportteljesítmény javításában.

Tavasszal is fitten

Ilyenkor tél végén, a tavasztól karnyújtásnyira gyakran úgy érezzük, mintha átment volna rajtunk az úthenger. A velünk szemben támasztott követelmények olyannak tűnnek, mintha meghaladnák az erőnket, nehezünkre esik koncentrálni, idegesek, ingerlékenyek, álmosak vagyunk, ráadásul még a futócipőnket sincs kedvünk felhúzni...

A téli táplálkozásról

Akárhogy is szeretnénk, a tél még mindig nem akar elröppenni, hogy végre a tavaszi napsütésben fürödve róhassuk futó-kilométereinket. Az időjósok szerint februárban még biztosan hideg, téli időjártásra számíthatunk. Ilyenkor télen nemcsak a mozgásigény, a hangulatunk és a ruhatárunk változik, de a táplálkozásunk is. Ugye mindannyian ismerjük a télen deréktájon megjelenő úszógumit? Köztudott, hogy ebben az időszakban jobban kívánjuk az édességet, hiszen ezzel próbáljuk pótolni a napfény hiánya miatt csökkentett üzemmódban működő boldogsághormonjainkat. A csokoládé helyett azonban egészségesebb táplálékokkal is hozzájárulhatunk szervezetünk egyensúlyához.

A szívbarát táplálkozás 10 pontja a Flora ajánlásával

A világ fejlett országaiban már régóta, de lassan az egész Földön is a szív- és érrendszeri betegségek lesznek a leggyakoribb halálokok. A járványokat megfékeztük ugyan, de a modern civilizáció vívmányai mellett olyan új veszélyeket is gyártottunk magunknak, amiket az orvostudomány már nem tud legyőzni: mára saját életvitelünk jelenti egészségünkre nézve a legnagyobb veszélyt. Törődj a szíveddel a Flora tanácsaival.

fb share