Több mint 4000-en a szegedi 7. K&H olimpiai futónapon

Április 22-én, vasárnap 4058-an neveztek a szegedi 7. K&H olimpiai futónapra, mely az olimpiai sorozatok idei első vidéki állomása volt. A szervező BSI a Föld napján egy környezetkímélő sporteseményre hívta a mozogni vágyókat.
Az esemény képeit a képcsarnokban láthatod!

A Dóm tér már 9 órakor megtelt a kékbe öltözött futókkal, akik először a Pavane Történelmi Tánccsoport zászlódobálóinak előadását láthatták. Majd Berényi Bernadett melegítette be a résztvevőket.
A mezőny dr. Molnár Tamás, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó rajtjelére indult. Közel 6 percen keresztül haladtak át az indulók a rajtkapu alatt. A 3,4 kilométeres táv útvonala Szeged belvárosában és a Tisza parton haladt.

A férfiaknál a békéscsabai Gregor László, a Békéscsabai Atlétika Klub futója teljesítette a leggyorsabban, 10:06 alatt a 3,4 kilométeres távot. Őt a szegedi Tarnai László, a Szeged Titán TC sportolója követte, míg a harmadik szintén az egyesület tagja, a szegedi Szelepcsényi Zsolt lett.
A hölgyeknél helyi győzelem született, elsőként a szegedi Biacsi Ilona, az SZVSE futója szakította át a célszalagot 10:41-es idővel. A második helyezett, alig nyolc másodperccel lemaradva, az ikertestvére, Biacsi Bernadett lett, aki szintén az SZVSE versenyzője. A harmadik Kiss Zsanett, a MAC Népstadion sportolója lett.

A verseny egyben a Szegedi Tudományegyetem karok közötti bajnoksága is volt. A karok 10 fős csapatai (5 nő + 5 férfi) közül az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar diákjai futottak a leggyorsabban. A második helyen az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar csapata végzett, míg a dobogó harmadik fokára az SZTE Általános Orvostudományi Kar csapata állhatott fel.

42 percen belül minden futó célba ért. Az eredményhirdetés után minden induló részt vett a sorsoláson, ahol a támogatók ajándékait osztották ki.
Azok, akik kitöltötték a támogató K&H kérdőívét, egy további sorsoláson vehették részt.

A BSI következő sporteseménye május 1-jei 3. Samsung Olimpiai Zöld Fesztivál lesz a Hármashatár-hegyen.

Eredmények:

Nők:
1. Biacsi Ilona, Szeged, SZVSE, 11.41
2. Biacsi Bernadett, Szeged, SZVSE, 11.49
3. Kiss Zsanett, Budapest, MAC Népstadion, 12.03

Férfiak:
1. Gregor László, Békéscsaba, Békéscsabai Atlétika Klub, 10.06
2. Tarnai László, Szeged, Szeged Titán TC, 10.21
3. Szelepcsényi Zsolt, Szeged, Szeged Titán TC, 10.40

Szegedi Tudományegyetem karok közötti bajnokság:
1. SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar
2. SZTE Gyógyszerésztudományi Kar
3. SZTE Általános Orvostudományi Kar

Iskolák mozgósítási versenye:

Szegedi iskolák:
1. Deák Ferenc Gimnázium, 393 fő
2. Radnóti Miklós Gimnázium, 251 fő
3. Tabán Általános Iskola, 221 fő

Szeged környéki iskolák:
1. Kiss Ferenc Általános Iskola, Ásotthalom, 115 fő
2. Kisteleki Általános Iskola, Kistelek, 70 fő
3. Bálint Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Domaszék, 56 fő



fb share