Víz, víz, víz

A víz élettani szerepe rendkívül sokrétű az ember szervezetében. Biztosítja a vérkeringést, szabályozza a vérnyomást, lehetővé teszi a tápanyagok oldását, felszívódását és szállítását; befolyásolja a vér összetételét; hőszabályozó szerepével biztosítja a szervezet állandó belső hőmérsékletét.

A csokoládé

Ki ne szeretné ezt a finomságot? -Ismerjük meg most jobban a csokoládét!

A csokoládé

Ki ne szeretné ezt a finomságot? -Ismerjük meg most jobban a csokoládét!

Edzés után igyon csokis tejet!

Egy igazi kiadós és fárasztó edzés után mi lehet a legjobb frissítő? A megoldás a csokis tej!

Althea Zanecosky pennsylvaniai táplálkozási szakértő szerint a csokis tej a legjobb testedzés után.

Kóla, kávé, tea - nem csak koffeinfüggőknek

Néha szükség lehet természetes élénkítőszerekre. Ilyenkor legtöbben a kávéhoz vagy a teához fordulnak segítségért. Vajon milyen növényekből juthatunk ehhez a csodaszerhez?

Mire jó a kalcium?

A kalcium az emberi szervezetben a legnagyobb mennyiségben megtalálható ásványi anyag, hiszen a csontok tömegéből 0,75-1,2 kg tiszta kalcium. A kalcium 99%-a a csontokban és a fogakban van, ahol a foszfáttal együtt kalcium foszfát só formájában található, fennmaradó része a sejtekben és a sejtek közötti térben szabadon van.

Ne hagyd magad elsavanyítani!

Egy mostanában divatos teória szerint mozgásban szegény, de stresszben gazdag életmódunk és félrecsúszott táplálkozási szokásaink savasító hatással vannak a szervezetünkre. Az ezt ellensúlyozni hivatott lúgosítás egészséges életvitelből és táplálkozásból áll - aminek fontosságát már a sav-bázis egyensúly elmélete előtt is ismertük.

A világ legjobb hosszútávfutóinak étkezési szokásai

A címben szereplő legjobbak természetesen a kenyaiak, hiszen a világ utcai futóversenyein egyértelműen ők dominálnak. A statisztikai adatok szerint 1987-1997 között a legnagyobb nemzetközi közép- és hosszútávú futóversenyek közel 40%-át megnyerték, illetve azon férfi futók közül, akik 10 kilométert 28 perc alatt képesek futni, minden második kenyai.

Vérnyomáscsökkentő hatása van a csokinak

A fekete csokoládé legalább olyan hatékony lehet a magas vérnyomás csökkentésére, mint az általánosan használt gyógyszerek. A tea viszont alkalmatlan ilyesmire - állapították meg amerikai kutatók az International Herald Tribune című lap online kiadásában, amely a témával kapcsolatban más tanulmányokat is ismertetett.

Cukor - pro és kontra

A cukor az élelmiszerekben található mono- és diszacharidok összessége. A leggyakrabban használtak a répacukor (szacharóz), gyümölcscukor (fruktóz), szőlőcukor (glukóz) és a tejcukor (laktóz). Az édes ízek szeretete sokakra jellemző, könnyen függőségbe kerülhetünk a cukortól.

fb share