50 év és 21 km Kaposvárott

Péter Attila, a BSI "hangja" idén lesz 50 éves. Hogy méltó módon ünnepelhesse meg, minden futót vár a Kaposvár Dombjai Farsangi Félmaratonra február 6-án.

- Mit jelent számodra ez az 50 év Kaposvárott?
- Nem érzem ezt az 50 évet. Kaposvár az én városom - itt születtem, itt élek, itt házasodtam, a gyerekeim itt születtek, itt jártak iskolába, itt él a családom, itt dolgozom és edzem - soha nem költöztem el, és nem is fogok. Büszke vagyok erre és a városra, az itt élő emberekre, a színházra, a dombokra, az épületekre, és ez inspirál.
- Miért pont félmaratonnal ünnepelsz?
- A futás hosszú évek óta része az életemnek. Szeretném feldobni a téli alapozás fáradságos és egyhangú napjait a futók számára. Ez egyfajta téli hosszú edzés, és egyben "randevú" a futóknak - egymással. Ez a rendezvény egy hónappal lerövidíti azt az időt, amíg távol vannak egymástól azok, akik csak a futóeseményeken szoktak találkozni.
- Mire számíthatunk a farsangi futáson?
- Szeretnék egy olyan rendezvényt létrehozni, mint amilyeneket a példaképem, a BSI rendez - igyekszem úgy csinálni, hogy emlékezetes legyen, és ha tetszik, akkor a futónaptár egyik biztos pontja lehet a későbbiekben is. Jelenleg már több mint 170 egyéni induló jelentkezett, és a 3 fős csapatok száma is 20 felett van. A kulturális kiegészítő események adják a félmaraton érdekességét - itt a farsang, és a Kaposvári Dorottya és Farsangi Napok felvonulásán, a Farsangi csinnadrattán a futók külön társaságban vonulnak majd fel - mindenki
hozzon álarcot, kereplőt!

Kaposvár Dombjai Farsangi Félmaraton
Időpont: 2011. február 6. vasárnap, rajt: 11 óra

A verseny rendezője: Péter Attila, a Kaposvári Szabadidő Egyesület és az Attidas Kft. közreműködésével.

A táv teljesíthető egyéniben vagy 3 fős váltóban.
Távok:
Egyéni: 21,1 km, szintemelkedés 380 m (öt hegy, egy völgy)
Váltó, 1. futó: 10 km, szintemelkedés 155 m (két hegy)
Váltó, 2. futó: 6,9 km, szintemelkedés 215 m (három hegy)
Váltó, 3. futó: 4,2 km, szintemelkedés 10 m (egy völgy)

Útvonal: Kossuth tér - Kecelhegy - Körtönyei-bükk - 1. váltóhely /10 km-nél (Zrínyi utca) 600 m-re a rajttól/ - Kaposhegy - Rómahegy - Ivánfahegy - 2. váltóhely /16,9 km-nél (Nyugativánfa utca) 1900 m-re a rajttól/ - Kapos folyó völgye - Kossuth tér. Szintidő: 3 óra, rész szintidő: 10 km-nél 80 perc

Forrás és további információk: www.peterattila.hufb share