51 nap alatt 43 maratont futott a híres színész

Jótékonysági céloktól vezérelve 51 nap alatt negyvenháromszor futotta le a maratoni távot Eddie Izzard brit színész; a szigetország egyik kedvenc komikusa összesen valamivel több mint 1814 kilométert teljesített.

"Tényleg nagyon jól érzem magam" - mondta a színész, akit nem mindennapi teljesítménye után Gordon Brown miniszterelnök is fogadott.

"Mi tagadás, azért fáj a lábam és az egész testem, na meg nagyon fáradt is vagyok"- viccelődött a híresség, akit a Valkűr hadművelet című alkotásból és az Ocean's-filmekből ismerhet a közönség.

"Elvesztettem a lábkörmeimet, tele vagyok hólyagokkal és mindennel, amivel csak lehet. Hogy teljesítettem a távot, az felér egy sci-fivel" - büszkélkedett a kétszeres Emmy-díjas Izzard, aki korábban nem éppen sportos alkatáról volt ismert.

A maratoni távot futóknak normális esetben azt tanácsolják, hogy két verseny között tartsanak hosszabb - legalább háromhetes - szünetet. Eddie Izzard mindössze öthetes felkészüléssel a háta mögött vágott neki a küldetésnek.

Az Eddie Iz Running elnevezésű 51 napos program alatt több mint 200 ezer font gyűlt össze egy sportsegélyszervezet javára.

Forrás: NSOfb share