A Suhanj! Alapítvány és Greg Dorey brit nagykövet a 26. T-Home Vivicittán

A tolerancia és az összefogás jegyében a Brit Nagykövetség munkatársai, a Suhanj! Alapítvány önkéntesei, az alapítvány által támogatott, mozgásukban valamilyen módon korlátozott gyermekek, valamint látássérült fiatalok, kísérőik és egyéb támogatóik együtt teljesítik az esemény 600 méteres távját.

A Suhanj! Alapítvány és a BSI közös szervezésében 2010-ben a már indultak az alapítvány kerekesszékesei és önkéntesei a 25. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonon, a 25. SPAR Budapest Maratonon és a 15. Coca-Cola Testébresztő Női Futógálán.

A Suhanj! kerekesszékesei és önkéntesei a 26. T-Home Vivicittá Városvédő Futás leghosszabb távját, a félmaratont is teljesíteni fogják.

A rajtot Greg Dorey, az Egyesült Királyság budapesti nagykövete indítja a Suhanj! egyik alapítója, Kovács Patrícia színésznő társaságában. A rajt előtt Greg Dorey találkozik a Suhanj! képviselőivel, önkénteseivel és az alapítvány programjaiban résztvevő fiatalokkal.

A 600 méteres futással a tavaly létrehozott Suhanj! Alapítvány a Brit Nagykövetség és a Budapest Sportiroda támogatásával szeretné felhívni a figyelmet a látás- és mozgássérült gyermekek és családjuk tömegsportba való bekapcsolásának lehetőségére és az őket sújtó előítéletek leküzdésének fontosságára is. A rajt indítása: 12.15.

A Brit Nagykövetség támogatásával Magyarországon elsőként kifejezetten látássérültek számára indított spinning foglalkozásokat a SUHANJ! Alapítvány 2011. márciusában.fb share