Aki már a tavaszra készül

Németh Lajos meteorológus tegnap arról beszélt, milyen időjárásra számíthatnak a futók január második felében. Ezúttal azt mondja el, milyen eseményeket tervez idei versenynaptárába.

"Minden évre van valamilyen célkitűzésem. A kiemelt események közé számítom a T-Home Vivicittát és a K&H olimpiai maraton és félmaraton váltót. Ha sikerül a felkészülésem, ősszel a Budapest Nemzetközi Félmaratont és a Budapest Nemzetközi Maratont is szeretném teljesíteni egyéniben, vagy váltóban. Egyre inkább csapatban futok, de a kedvenc távom a félmaraton, amit becsületes felkészüléssel lehet teljesíteni. A T-Home Vivicittán a 12 kilométert szoktam futni.

Általában a Margitszigeten készülök, de az ilyen alkalmakat nem edzésnek szoktam nevezni. Egy-másfél, legfeljebb két szigetkört futok. Azt szoktam mondani, hogy nekem a tízessel kezdődő távok az ideálisak, azok nem igényelnek különösebb edzést.

Tudományosan rendkívül nehéz megjósolni most, az év elején, milyen évünk lesz az időjárás és a futás szempontjából idén. Az elmúlt esztendő rendkívül csapadékos volt, annyi eső, mint amennyi tavaly esett, korábban sosem fordult elő Magyarországon. Visszaemlékezhetünk, hogy a K&H olimpiai maraton és félmaraton váltót az időjárás miatt el is kellett halasztani, utána pedig néhány héttel 35 fokos kánikulában zajlott ez az esemény."



fb share