Egy indiai futó 101. születésnapját ünnepli a London Marathonon

Fauja Singh már eddig is a világ legidősebb maratoni futójának számított (2011, Toronto Waterfront Marathon), így, ha az angol fővárosban is teljesíti majd a távot, saját világcsúcsát fogja megdönteni.

Eredetileg 81 évesen kezdett futni, hogy egy családi tragédia miatti depresszióján felülkerekedjen. Edző segíti a felkészülését, aki a pozitív hozzáállását emelte ki.
"Ha azt mondom neki, hogy ma 10 kilométert futunk, visszakérdez, miért nem húszat?" Az edző azt is elmesélte, hogy Singh az első edzésen háromrészes öltönyben és egyszerű tornacipőben jelent meg.

Természetesen folyamatos orvosi ellenőrzés alatt áll, a véreredményei szerint olyan fitt, mint egy átlagos 40 éves. Részt vett a London University által szervezett csontsűrűség vizsgálaton, ami különleges eredményt mutatott ki. A bal lábában mért csontsűrűség egy átlagos 35, a bal lábában mért pedig egy átlagos 25 éves ember csontsűrűségének felel meg.

A maratoni táv lefutására a New York City Marathon televíziós közvetítése inspirálta. A 42 kilométeres távot 89 esztendősen teljesítette először, s azóta 8 alkalommal javította meg a korosztályos világcsúcsot.
Az április 22-i esemény a 11. maratoni versenye lesz.

Forrás: Voice of Americafb share