Bemutatkoznak az iramfutók: T-Home Vivicittá Félmaraton, célidő 2:15

A vasárnapi T-Home Vivicittá Félmaraton során a 2:15-ös célidő elérésében Germán László és Késmárki Péter, az adidas iramfutói segítenek.
Ehhez a célidőhöz a zöld lufi tartozik!

Germán László Főiskolás korában kezdte a futást: néhányszor kiment a Margitszigetre futni egy kört. Egyre jobban ment, így 1998-ban már a neten fellelt Szentendre-Budapest félmaratonra készült fel, kettőre növelve a margitszigeti köröket, és elérte a tervezett 1:45-ös időt. Jó néhány év kihagyás következett, majd 2003-ban ismét minimális készüléssel, de már fél órával rosszabb idővel teljesítette a Szentendre-Budapestet. A következő évben elhatározta, hogy edzéstervszerűen fut, mivel volt mit leadni a pocakjából. 2004-től rendszeresen ellátogatott versenyekre is, kezdve a rakparti 10-essel, amit azóta is minden évben lefutott. A rákövetkező évben a maratont is teljesítette, számos félmaraton mellett. A kezdetekben egy-két évig a Margitszigeten edzett, jelenleg a Népliget aktív látogatója gemolaci becenévvel (a fórumon gemo). Hetente 40-50km-t fut, maratoni felkészülés alatt 50-80-at. Évi 10-12 versenyen indul általában, 10 km-től 52 km-ig (egyelőre). A legjobban a félmaraton megy neki, amit egyenletesen megfut, sőt, a második fele valamivel gyorsabb is. 33 éves és két gyermek apja.
10 kilométeren legjobb ideje: 41:00
Félmaratonon legjobb ideje: 1:29:16
Maratonon legjobb ideje: 3:19:32
Késmárki Péter
Saját bevallása szerint igazi amatőr futó, viszonylag kevés kilométerrel a háta mögött. Tavaly nyáron kezdte a futást a Népligetben, először 5 kilométerre készült. Aztán hamar elkapta a lelkesedés, és úgy gondolta, hogy fut egy félmaratont még az ősszel. Ebből aztán kettő lett, a Tudás útján 1:50-et, a Balaton Maratonon 1:45-öt futott.
Reméli, hogy az idei év nagy kihívása már a maraton lesz, de azért a féltávot sem hanyagolja, Pozsony már megvolt, most a Vivicittá, aztán irány Bécs!fb share