A sztárok nemes célokért futnak

Egyre közeledik április 13-án a tavasz leglátogatottabb szabadidős sporteseménye, az évtizedek alatt az évszakkal összenőtt Telekom Vivicittá Városvédő Futás, melyet már 29. alkalommal rendezünk meg a fővárosban.

A hagyományoknak megfelelően a Telekom Vivicittá Városvédő Futás alkalmával adományok gyűjtésére is sor kerül: idén a UNICEF Magyarországot, a Gézengúz Alapítványt és az SOS Gyermekfalut lehet támogatni. A szervezetek egy-egy jó ügyet ajánlanak a futók figyelmébe, bízva a jótékonyság sokakat megérintő erejében.

Elképzeléseik erős hangsúlyt kapnak azáltal is, hogy hírességek, neves művészek, közkedvelt énekesek képviselik őket, akik április 13-án maguk is futócipőt húznak, s ott izzadnak majd a tízezres tömegben, futnak, gyalogolnak, és egyidejűleg gyűjtenek a nemes célok megvalósulása érdekében.

Kutyájával komoly futóedzéseket tart a Normafánál az SOS Gyermekfalut támogató Barabás Éva televíziós műsorvezető, aki már többször is futott a Vivicittán. Együtt készül Ötvös Brigitta szépségkirálynő és Gájer Bálint énekes, aki a 10 km-es futásban indul. A 3,2 km-es gyaloglásban vesz részt, és gyűjt a Gézengúz Alapítvány követeként Huszárik Kata színésznő. Ez az alapítvány a Salgótarjáni intézményét szeretné felszerelni minél több olyan kölcsönzésre is alkalmas eszközzel, melyek segítenek a születéskor rendellenességgel világra jött kisgyermekek fejlesztésében. Pindroch Csaba is a Gézengúzok színeiben fut majd.

Igen erős csapatot vonultat fel a UNICEF Magyarország is, élén a nagykövetével D. Tóth Krisztával.

Kocsis Tibor a rajtja előtt még egy mini koncertet is ad a futóknak, de mellettük sikerült még csatarendbe állítani Szabó Kimmel Tamás színművészt és Dukai Regina modellt is. A UNICEF célja az, hogy minden gyerek kaphassa meg a gyermekbénulás elleni Szabin-cseppet. A Vivicittá adta egyedi alkalmat ki nem hagyná a Barátok közt Tv-sorozat ismert szereplője, a sportos Kiss Ramóna sem.

De nem kell ahhoz hírességnek lenni, hogy az ember átélhesse a "jótékonysági követ" érzést. Bárki lehet a választott jó ügy szószólója, elkészítve saját kampányát, a felkészülése során adományokat gyűjtve barátai, ismerősei, munkatársai, üzletfelei körében (apropo.sos.hu).

A Telekom Vivicittá Városvédő Futás futamai a jól megszokott margitszigeti helyszínről rajtolnak. A tízezres tömegeket megmozgató rendezvény rendkívüli népszerűségét annak is köszönheti, hogy több féle futam is indul, így a család minden tagja megtalálhatja a számára legtöbb örömöt kínáló távot: Vivicittá (10 km), Midicittá (7 km), Minicittá (3,2 km), gyaloglás (3,2 km), 800 méteres családi futás, és a legkomolyabb felkészültséget igénylő félmaraton (21 km).fb share