"Élhető város" a 29. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson

Éljen a város - szeresd a várost! - hirdeti évtizedek óta a tavasz legnépszerűbb városi futóeseménye, ennek jegyében idei újdonságként "Élhető város" tematikus standok lesznek a Víztorony tövében a 29. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson.

Budapest100 - százéves épületek köszöntése

A Budapest100 a százéves budapesti épületek köszöntésére önkéntesek, lokálpatrióták, és a házukat szerető lakók összefogásával szerveződő program, melynek elindítója az Osa Archívum, projektgazdája a KÉK- Kortárs Építészeti Központ. Idén negyedik alkalommal április 26-27-én kerül megrendezésre ez a sokakat megmozgató, különleges városi ünnep.

A standjuknál tájékozódhattok a rendezvény háttérmunkálataival kapcsolatban és első kézből ismerhetitek meg a Budapest100 idei program kínálatát. honlapjuk: www.budapest100.hu, és a facebookon is ott vannak: facebook.com/budapest100

FŐKERT - Kertészkedj velünk!

A FŐKERT kedvezményes egynyári növényvásárral, tanácsadással, valamint kreatív környezettudatos gyerekprogramokkal vár mindenkit. A FŐKERT Nonprofit Zrt. mint Budapest zöldterületeinek, parkjainak fenntartója fontosnak tartja, hogy a környezettudatos szemlélettel, a zöldterületek és növények fontosságával, védelmükkel és életünkre fontos hatással lévő szerepükkel már egészen kis korban megismerkedjenek a gyerekek, ezért kreatív gyermekfoglalkozások mellett kedvezményes növényvásárral, valamint tanácsadással várnak minden kedves érdeklődőt.

Budapest Főváros Önkormányzata - Városépítési Főosztálya megkezdte a Margitsziget fejlesztésével kapcsolatos egyeztetéseket a Főpolgármesteri Hivatalon belül és felvette a kapcsolatot az illetékes intézményekkel, hogy a tervezési program részleteit közösen dolgozzák ki. A Főosztály munkatársai a 29. Telekom Vivicittá Városvédő Futás alkalmával a lakossággal is megkezdik a konzultációt, melynek keretében beszélgetéseket kezdeményeznek a rendezvényre látogatókkal a Margitszigethez kapcsolódó szokásokról, vágyakról, véleményekről. A lakossági egyeztetés a jövőben különböző más platformokon is folytatódik, így megszólítva és tájékoztatva a budapestiek minél szélesebb körét.

Valyo - Város és a folyó

A Valyo - Város és a folyó egyesület a budapesti Duna-partok élhetőbbé tételén dolgozik 2010 óta. Játékos, elgondolkodtató formában hívjuk fel a figyelmet a folyó szépségeire és a partokban rejlő lehetőségekre. A 29. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson a Valyo piknikező standján izgalmas kincskereső játékot csinálunk családoknak, ahol sziget és a Duna rejtelmeire derül fény, lerajzolhatod a Te Dunád, de lesz itt petanque, tollas, és saját kitűzőt is készíthetsz.

A honlap, ahol megismerhetők: www.valyo.hu, és ott vannak a facebookon is: fb.com/valyovalyo

Nézd meg >>> ezt a videót is róluk!

BKK - Hamarosan indul a MOL Bubi!

A 29.Telekom Vivicittá Városvédő Futáson a BKK bemutatja a MOL Bubi közbringarendszert! Az idén tavasszal debütáló MOL Bubi közbringarendszer a közösségi közlekedés új és egészséges formája. Az 1100 kerékpárt a város 76 pontján felállított gyűjtőállomásokból lehet majd felvenni. Látogassatok meg minket a Margitszigeten, üljetek fel először a MOL Bubi kerékpárjaira, információkat kaphattok a rendszer részleteiről és működéséről. Várunk benneteket a Margitszigeten! A MOL Bubiról bővebben >>> itt találhatsz információt!és a facebookon is ott vannak: facebook.com/molbubifb share