Huszárik Kata és Pindroch Csaba is lelkes

Az április 13-ai 29. Telekom Vivicittá Városvédő Futás egyre növekvő izgalomban tartja a futók világát. Ennek jele az is, hogy a szervezők már 11 nappal a verseny előtt lezárták a jelentkezést a félmaratonra, mert az 5500 nevezéssel (tavaly 3800 volt!) betelt az indulói lista.

A Vivicitták legendásan magával ragadó, a tavaszi zsongást és frissességet hirdető hangulata azonban nemcsak a megszállott futókat mozgósítja. Sok hírességet is magához szippant a verseny. A SOS gyermekfalu hívó szavára rajthoz áll Barabás Éva, televíziós műsorvezető, Ötvös Brigitta szépségkirálynő, Gajer Bálint énekes és Farkasházy Rékára is számítanak. Az UNICEF-et képviselve készül D. Tóth Kriszta, televíziós műsorvezető, Kocsis Tibor énekes (aki egy mini koncertet is ad a futása előtt), Dukai Regina modell, énekes és Szabó Kimmel Tamás színművész. A Gézengúz Alapítvány is kitűnő művészeket nyert meg az ügyének: Pindroch Csaba, Huszárik Kata, Szabó Győző edzenek, hogy ne okozzanak csalódást a fellépésükkel.

A hírességek azonban nem csak futnak, hanem ráirányítják a figyelmet megoldásra váró feladatokra (UNICEF futók célja az, hogy minden gyerek kaphassa meg a gyermekbénulás elleni Szabin-cseppet), kérve az embereket az ügy támogatására.

A Gézengúz alapítvány a salgótarjáni intézményét szeretné felszerelni minél több olyan kölcsönzésre is alkalmas eszközzel, melyek segítenek a születéskor rendellenességgel világra jött kisgyermekek fejlődésében.

- Mivel salgótarjáni születésű vagyok, természetes, hogy én is azonnal az ügy mellé álltam - mondja Pindroch Csaba színművész. Márciusban múltam 42 éves és ebből az alkalomból szeretném majd megajándékozni magam életem első 42 km-ével, azaz ősszel indulok a SPAR Budapest Maraton®-on. Kemény edzésben vagyok, így különösen jól jön majd ez a felmérő 10 km a Telekom Vivicittán. Ha meg még segíteni is tudok ezzel, akkor parancsszóval ér fel az indulás. Annyira belebolondultam már a futásba, hogy egyik éjjel azon vettem észre magam, hogy maraton futást nézek a tv-ben.

- Nemrégen a Gézengúz Alapítványnál vendégeskedtem és a velük töltött nap meggyőzött arról, hogy milyen elhívatott ott mindenki. Kevés fontosabb dolog akad, mint beteg gyerekeken segíteni, az életüket megkönnyíteni. Ehhez a gondolathoz társulok magam is, a Vivicittán a 3,2 km-es gyaloglásban indulunk a kisfiammal. Nagyon izgulok, hogy valódi haszna is legyen a tenni akarásomnak és tényleg tudjunk segíteni. Remélem sokakhoz eljut az Alapítvány hívó szava és az emberek megértik, hogy túl kell látniuk a saját közegük határain.

De nem kell ahhoz hírességnek lenni, hogy az ember átélhesse a "jótékonysági követ"-érzést. Bárki lehet a választott jó ügy szószólója, elkészítve saját kampányát, a felkészülése során adományokat gyűjtve barátai, ismerősei, munkatársai, üzletfelei körében (jougyekert.hu).fb share