7. Spuri Balaton Szupermaraton - a második nap

Még a tegnapinál is melegebb idő fogadta a mezőnyt a verseny második szakaszának fonyódi rajtjánál. A 10 órás rajtnál 18, a célban, Szigligeten már 22 fok várta az időjárás bőkezű adományával küzdő versenyzőket. A futóknak a tűző napsütésen kívül jutott ma 52,9 km és zárásként az utolsó 400 méteren egy "durva" emelkedővel küzdhettek a szigligeti várhoz vezető úton.

Ma egy izgalmas újítással bővült a program: a Szupermaraton forgatagához csatlakozott a Keszthelyről indult Öböl félmaratoni közel 300 fős mezőnye is. Elsőként a kétszeres hosszú távú Ironman országos bajnok Varga József, "Jozsó"ért a célba 1:20.12-es idővel. A győztes számára kitűnő felkészülést nyújtott a félmaratoni az április 6-i milanói maratonja előtt.

Szokatlan volt a nagy meleg - mondta. Terveiről is beszámolt: idén két maratont készül futni önmaga és két másikat egy látássérült futót istápolva. Pozitív, hogy ennyi idősen még mindig ennyire megy - tette hozzá. 48 évesen szeretne visszatérni a triatlonhoz is és megpróbál átállni az ultra terepversenyzésre is. Remek erőben futott Kovács Koko István ökölvívó olimpiai bajnok is, aki nem elégedett meg a félmaratoni távval és összesen 33 km-t futott. "Április 13-án a bécsi maratonon indulok és most szükségem volt erre a hosszú futásra. Kitűnő edzés volt - mondta Kokó. A jó állapotom mellett legalább annyira örülök annak is, hogy végre elindult a szezon és óriási a hangulat már az első versenyen.

- Hogy bírtad a végén a kaptatót?
- Nem is találkoztunk, volt kaptató? Élveztem a futást, a topon vagyok és feldobott a csodálatos balatoni verseny - tette hozzá.

7. Spuri Balaton és FélBalaton Szupermaraton egyéni indulói a mai szakasszal már átlépték a 100 km-t. A férfiaknál megerősítette vezető helyét a szigetszentmártoni Steib Péter és a keszthelyi Tigyiné Görög Veronika. Ugyanez vonatkozik a HOSOSZ női váltójára, de a férfiaknál viszont az első napi második hely után ma erősen elhúzott az eddig ez élen álló tiszakécskeiektől.

Szombaton a Badacsony és Balatonfüred közti 43,6 km-es, a legrövidebb szakasszal folytatódik a négy napos 7. Spuri Balaton és FélBalaton Szupermaraton

Eredmények: www.sportident.hufb share