Tovább duzzadt Futónagyköveteink száma

Sok új Futónagykövet jött, néhol pedig cserélődtek ilyen-olyan okokból. Sok név van tehát, akiket eddig nem említettünk. Eddig. De most megismerheted mindegyikőjüket, hogy ki hol szervez közös futásokat, ki mit gondol a futásról... Felkészültél?

  • Papné Somogyi Zsuzsanna szeghalmi Futónagykövetünk. Példát szeretne mutatni ismerőseinek és családjának azzal, hogy - bár felnőttként korábban kerülte a mozgást - belevetette magát a futásba, hiszen, mint mondja, nem kell hozzá semmi egyéb, mint egy jó futócipő, és futás! A közös futásokat egyelőre nyári időszakban tervezi, ideje: hétfő, szerda és péntek - 19 óra, találka a sportpályán!

  • Jász-Nagykun-Szolnok megyében Marfűn avattunk új Futónagykövetet: Fekete-Vincze Tímea foglalta el ezt a pozíciót. Nagyon szeret futni, ez látszik abból is, hogy a legbüszkébb a maratoni teljesítéseire és arra, hogy a Békéscsaba-Arad Szupermaratoni női váltó tagjaként III. és II. helyezést ért el. Tizenötödik éve fut, tehát biztos, hogy egy tapasztalt hölgy, így nem érheti meglepetés azokat, akik vele együtt futnak. A futások, élmény- és tapasztalatcserék időpontja a Martfű Városi sportpályán lesz, szerdán a Marfűi Futóklub edzésrendje szerint, szombaton egyéni kívánságok alapján egyeztetve.

  • Ugorjunk Nógrád megyére, Szécsénybe, ahol mostantól Czele János az, aki segíti az addig magányosan futókat, hogy megtalálják a maguk társaságát az edzésekhez. Ő személy szerint több mint negyven év futótapasztalatát szeretné átadni a többieknek, biztos, hogy mindenki talál magának egy-két megfontolandót benne. Nem új számára a feladat, hiszen eddig is, több mint 10 éve szervezi a Szécsényi Amatőr Futók Társaságát (SZAFT), most igazából csak kibővül ez a csapat. Futásokhoz találkozó a Kossuth ligetben, kedden és csütörtökön 17 és 19 óra között.

  • A Tolna megyei Németh Ildikó hitvallása a futásról vicces: "ha az élet hátat fordít, csapj a fenekére és futás!" - ha ilyen jókedvűen invitálja a szekszárdi embereket egy-egy közös futásra, abból már baj nem lehet. Abból remek közös programok, együtt futások lesznek - ezeknek a találkozóknak helye és időpontjai pedig a tervezet szerint a következők: a szekszárdi futópálya és a Borvidék Félmaraton útvonala; hétfő, szerda és péntek 17:30 a futópályán, szerdán és csütörtök 18:00 pedig a városban.

Lássuk, ki van még?

  • Hohó, Pomázon is egy fiatal hölgy, Sallai Zsuzsanna, akinek élete szerves része a sport, és ami még lényegesebb: 13 éves koráig mindenki azt mondta neki, hogy nem szabad megerőltető dolgokat csinálnia, mert nem bírja a szíve, azután pedig nagyon súlyos műtéten esett át - ás lám, azóta négy gyermek büszke édesanyja, rendszeresen fut, és célja, hogy erőt adjon a különféle betegségekben szenvedőknek, hogy merjenek elindulni gyógyulás útján. "Izmaid közül a szíved a legerősebb!" - mondja. A közös futások helyét és időpontját facebook csoportjában alakítják ki majd a pomáziak.

Végigjártuk azon területeket, ahol eddig még nem volt futónagykövet. Néhány helyen pedig csere történt: Etyeken Csizmadia Gábor helyett Miksa-Kovács Orsolya lett a Futónagykövet, Egerben pedig (Helmayer Anett helyett költözés miatt) Hadházi Máté.

Ezzel az új emberek sorának végére értünk, összeszámolva megállapítható, hogy 19 megye 79 településén, Budapest 18 kerületében, egy-egy romániai, szlovákiai és szerbiai városban összesen 119 BSI Futónagykövet vállalta, hogy lakóhelyén futó közösséget szervez, vagy a meglévőnek új lendületet ad. Hozzájuk fordulhattok, ha kezdőként tanácsra van szükségeket, ha unjátok a magányos futásokat, ha keresitek a hozzátok hasonló érdeklődésűek társaságát.

Jelentkezhetsz is Futónagykövetnek, ha úgy gondolod, hogy elkelne egy kis szervező erő lakóhelyeden, és te alkalmasnak tartod magad arra, hogy összehozz egy jókedvű, sportos csapatot. Folyamatosan várjuk azok jelentkezését, akik szívesen megszervezik településük futóéletét, akik erőt éreznek magukban ahhoz, hogy a helyi futótársadalom motorjai legyenek, akik közös futásokat szerveznek lakóhelyük futóinak. A pályázati tudnivalókat >>> ITT töltheted le.fb share