BSI Futónagykövetek találkozója

Március második hétvégéjén gyűltek össze Budapesten, a Római-parton a BSI által választott Futónagykövetek, összesen 45-en, hogy meséljenek eddigi munkájukról, tapasztalataikról, megvalósítandó terveikről, ötleteikről.

A Futónagykövetek csapata legalább annyira sokrétű, mint a futótársadalomé. Van köztük szinte teljesen kezdő, ultrafutó, Ironman, többszörös magyar bajnok, és persze "átlagfutó".

- Saját történeteik, példájuk nyomán minden remény megvan arra, hogy a helyi közösségükben minél több emberrel szerettessék meg a futást, tapasztalataikkal segítsék a kezdőket, tudásukkal a haladókat, és ami talán a legfontosabb, remek, működő közösségeket építsenek! - fogalmazott nyitóbeszédében Kocsis Árpád, a BSI versenyigazgatója, a program elindítója.

Lakatos István, a program koordinátora a hétvégi Futónagykövet-összejövetelt egy futórendezvény rajtjához hasonlította. A bemelegítés már megvolt, mostantól nekivág a csapat az útnak, amely remélhetően rengeteg további embert fog meggyőzni a futás - és tágabb értelemben a testmozgás - fontosságáról.

A két nap folyamán a Futónagykövetek egymás tevékenységével ismerkedtek, megosztották nagyvárosi, kisvárosi, sőt határon túli tapasztalataikat is, és még egy délutáni és hajnali együttfutás, no meg egy kis esti kvízjáték is belefért a másfél nap programjába. Meghívott vendégek is érkeztek, a magyar maraton csúcstartó Földingné Nagy Judit Nike Futóklubos tapasztalatait osztotta meg, Monspart Sarolta pedig remek általános kör- és kórképet festett a hazai egészség-megőrzési viszonyokról.

Bár ez a közel félszázas létszám igen impozánsnak tűnik, ám a Futónagyköveti tisztségek még nincsenek minden lehetséges régióban betöltve, úgyhogy további jelentkezők is pályázhatnak. A feltételekről a Futónagykövet aloldalon tudhatsz meg többet.fb share