Dávid futása videoblog - Folytatódik a felkészülés

Már beszámoltunk arról, hogy Szántó Dávid, a DIGI Sport televízió Sport 24 című műsorának műsorvezetője indul a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maratonon. Ma este 20 órakor folytatódik a felkészülését bemutató sportreality műsor.

A Sport 24 műsorvezetője több évvel ezelőtt tett egy könnyelmű fogadalmat, miszerint 30 éves koráig le kell futnia a maratoni távot - erre idén kerül sor a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maratonon. 17 adáson keresztül hétről hétre nyomon követheted Dávid és amatőr futókból álló csapatának felkészülését videoblog formájában.

A második részben kiderült, hogy ki milyen kondícióval rendelkezik. A maratoni táv teljesítéséhez ugyanis nem elég csak futni, ahhoz, hogy valaki képes legyen leküzdeni saját korlátait fizikailag és mentálisan a maximumot kell nyújtania. Ezért Dávid és társai orvosi vizsgálaton vettek részt. A vérvétel után, a terheléses vizsgálaton mérték fel a szereplők állóképességét, ahol meglepő eredmények születtek.

Kator doktor véleménye szerint Zitának a váltófutás vagy egy résztáv lefutása ajánlott, a maratoni táv teljesítése egyelőre nem tűnik reálisnak. Dávid úszó izomzatának pedig komoly megterhelést jelenthetnek az atlétikai edzések.

Get Adobe Flash player

A teljes videót itt tudod megnézni!

A ma következő, július 4-i részben újabb meglepetések várnak a csapatra!

A nyilvános futóedzéseken bárki együtt készülhet Dáviddal és csapatával. Az edzéseket a Facebookon mindenki követheti, megoszthatod a véleményedet, kérdezhetsz a saját felkészüléseddel kapcsolatban, és az edzők is szívesen válaszolnak a feltett kérdésekre.

Forrás: DIGI Sportfb share