Futni minden körülmények között - Száraz Dénes főszerepei

Nagy kihívások várnak idén Száraz Dénesre, az Új Színház művészére. Márciusban az ő főszereplésével mutatják be az Assisi Szent Ferenc életéről szóló darabot, a sportban pedig a terepfutásoknak, a triatlonnak és egy németországi Ironmannak szán főszerepet erre az évre.

- Azt tudjuk rólad, hogy tavaly két terep félmaratont is teljesítettél a BSI versenyein, valamint lefutottad a budapesti nemzetközi félmaratont és a maratont. A 2011-es évre milyen terveid vannak?

- Terep félmaratont erre az évre is tervezek: mivel nagyon megtetszett a tavalyi Samsung Olimpiai Zöld Fesztivál, idén is megyek. Aztán tervezek egy 15 kilométeres hegyi futóversenyt Vérteskozmán, májusban pedig Bécsben a hosszú távú triatlon felét szeretném megcsinálni. Idei fő célom augusztusban a németországi Regensburgban rendezendő Ironman teljesítése.

- A Budapest Nemzetközi Félmaraton és a SPAR Budapest Maraton szerepel a versenynaptáradban?

- Ez az Ironmantól függ. Megvárom, milyen formában leszek, milyen lesz az erőnlétem utána. Viszont az áprilisi T-Home Vivicittára szeretnék menni, és ha nem lesz aznap előadásom az Új Színházban, akkor ott leszek.

- Három éve vagy tagja a Proathlon nevű egyesületnek, triatlonozol is. Hogy néznek ki az edzéseid?

- Télen is minden körülmények között futok, a Proathlon edzésterveit követem. Van, amikor hétköznap a délelőtti és a délutáni próba között is futok, vasárnaponként pedig 20 kilométert teljesítek a Hármashatár-hegyen. Szoktunk futni a Hajógyári-szigeten is, továbbá erőnléti edzésekre járok.

- Az Új Színházban milyen szerepek várnak rád?

- Március 5-én mutatjuk be a Képek Assisi Szent Ferenc életéből című darabot, amelynek én vagyok a főszereplője. Úgy gondolom, életem legnehezebb szerepe lesz.fb share