Gusztos Péter célja a 4 óra!

Gusztos Péter, a sportos politikus is ott lesz a maraton mezőnyében vasárnap, nem titkolt célja, hogy 4 órán belül teljesítse a távot.

"Eredeti terveim szerint idén ősszel a parlamenti képviselők világbajnokságán indultam volna félmaratoni távon október 11-én Poznanban, majd novemberben futottam volna maratont, de a lengyel szervezők augusztus végén lemondták a versenyt. Átrendezve "versenynaptáramat", a tervezettnél egy jó hónappal hamarabb vágok neki a klasszikus távnak, de úgy érzem, tisztességesen felkészültem." - mondta Péter.

"Lassan egy éve vezetek nyilvános edzésnaplót, mely a gusztosfut.blog.hu címen érhető el. Ez a futóblog is a parlamenter-világbajnokságra való készülés jegyében született, de most már valószínűleg "megtartom", mert úgy tűnik, néhányan megszerették. A téli alapozás ugyan szinte teljesen kimaradt egy sérülés miatt, tavasszal is óvatos voltam még, de azért február óta összesen közel 800 kilométert futottam. Komolyan vettem a készülést: idén nem tudtam ott lenni a Kékes csúcsfutáson, júliusban megcsináltam egyedül.

A Nike Félmaratonon jó 7 percet javítottam legjobb félmaratoni időmön, 1:41:28-cal végeztem, szeptember közepén pedig 3 órán belül teljesítettem 32 km-t. Ez a két idő reményt ad arra, hogy 4 órán belüli idővel tudom teljesíteni a budapesti maratont."fb share