2024-ben nyári olimpiát rendezne az Egyesült Államok

San Francisco, Los Angeles, Boston, Dallas, Philadelphia, Washington és San Diego is szívesen pályázna a 2024-es nyári olimpiai játékokra. Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága (USOC) olyan várossal szeretne nekifutni a 2024-es nyári játékok rendezési jogért folyó küzdelemnek, amellyel komoly esélye van a győzelemre.

Scott Blackmun, a USOC ügyvezető elnöke elmondta: tavaly az ország 35 legnagyobb városának küldtek levelet, hogy érdeklődnek-e a 2024-es olimpia iránt. Sajtóinformációk szerint - többek között - San Francisco, Los Angeles, Boston, Dallas, Philadelphia, Washington és San Diego is szívesen pályázna. A USOC tervei szerint hamarosan 2-3 városra szűkíti le a kört, majd még az idén, de legkésőbb jövő év elejére kijelöli azt a várost, amellyel hivatalosan kandidál.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a USOC kapcsolata azóta nem volt felhőtlen, hogy New York (2012) és Chicago (2016) hamar elvérzett a versengésben. Az elmúlt időszakban a viszony fokozatosan javul.
Az Egyesült Államokban 1996-ban (Atlanta) volt utoljára nyári és 2002-ben (Salt Lake City) téli olimpia.

A NOB a 2024-es nyári ötkarikás játékok helyszínét 2017-ben jelöli ki. A 2016-os olimpiának Rio de Janeiro, a 2020-asnak Tokió ad otthont.

Forrás: Edzésonlinefb share