Atlétika egy jobb világért

A törökországi Antalya városában megrendezett SportAccord Convention keretében jelentette be a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF), hogy életre hívott egy új, közösségi felelősségen alapuló internetes platformot, amelynek hosszú távú célja, hogy a "sportok királynője" eszközéül szolgáljon egy jobb és humánusabb világ kialakításának.

Az "Athletics for a Better World" (ABW) névre keresztelt kezdeményezés kapcsán Lamine Diack, az IAAF elnöke az alábbiakról tájékoztatta a közvéleményt Antalyaban:
"- A Nemzetközi Atlétikai Szövetség töretlenül hiszi, hogy az atlétika segíthet abban, hogy a világunkat kicsit jobbá tehessük. Egy eszköz lehet, amivel elérhető a pozitív változás. Mostani, több szempontból is fontos kezdeményezésünk kapcsán olyan kiemelt szervezetekkel fogunk együttműködni, mint az ENSZ, vagy éppen a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Az ABW a világ bármely pontján lehetőséget biztosít majd mindenkinek, hogy a "sportok királynőjét" a jövőbeni pozitív szociális változás érdekében használja."
Diack hozzátette még azt is, az atlétika a leguniverzálisabb sportág.
Az ABW négy fő témára fektette le kezdeményezése alapjait, ezek pedig: egészség, béke, környezet és elfogadás.

Az ABW céljainak eléréséhez 12 nagykövetet kért fel az IAAF, olyan nagy nevek álltak a szervezet mellé és vállalnak aktív részvételt a kampányban, mint a háromszoros olimpiai bajnok Jackie Joyner-Kersee, a világbajnok Fabiana Murer ,vagy éppen a kétszeres olimpiai aranyérmes és ötszörös vb-győztes Shelly-Ann Fraser-Pryce.

Forrás: MASZfb share