Első ízben rendeztek nemzetközi Beer Mile bajnokságot

A kanadai Austin-ban rendezték meg az első hivatalos, nemzetközi Beer Mile bajnokságot. A verseny szabályai szerint, a szabvány atlétikai pályán megtett minden kör végén el kell fogyasztani egy doboz sört és az nyer aki így a leggyorsabban teljesíti az egy mérföldet vagyis négy kört.

A teljesen hivatalos, szabályos verseny keretek közt megrendezett eseményen az abszolút győzelmet a 27 éves Corey Gallagher szerezte meg. Célja az 5 percen belüli idő volt, ez ugyan nem sikerült neki, de alig csúszott ki, 5:00.23 alatt teljesített a négy kört (és a négy sört). A női győztes Elizabeth Herndon ideje rekord, 6:17.76.

A verseny nem zajlott apróbb probléma nélkül: az utolsó pillanatban új helyszínt kellett eresniük, ugyanis a helyi közösség nem nézte jó szemmel az "alkoholizálással" összekötött eseményt. Így az eredetileg tervezett belvárosi iskolai futópálya helyett egy Forma 1-es versenypályán kijelölt szabályos 400 méteres "pályán" tartották meg a futást, amelyen ezáltal a szöges versenycipőket is mellőzték a futók.

Forrás: Edzésonlinefb share