Ha a test szenved, a lélek kivirágzik

Nagy Katalin 243,7 kilométerrel nyert a Desert Solstice 24 órás ultrafutó versenyen a női mezőnyben. Ez atlétikai pályán új amerikai rekordot is jelentett. A Gyöngyösről induló, de már Amerikában élő Nagy pár év alatt jutott el az ultratávokig, és az egyfolytában teljesített 609 körig.
Fehér János írása

Nagy Katalin nevét pár hónapja ismerte meg a világ, amikor az ultrafutók legendás versenyén, a Spartathlonon a második helyen végzett, és sokáig versenyben volt a háromszoros győztes Lubics Szilviával is.

Túl sok ideje nem volt regenerálódni, három hónapon belül a második 240 kilométer feletti versenyét tudta le. Lőrincz Olivér edző, aki Nagy mellett Lubiccsal is dolgozik, elmondta, némileg kényszerből választották ezt az Arizonában rendezett Desert Solstice-t. A 24 órás világbajnokságra január 10-éig lehet kvalifikálni, és úgy érezték, hogy Nagy tavaszi eredménye nem biztos, hogy elég lesz ahhoz, hogy bekerüljön az amerikai csapatba.

A futónő is attól félt, hogy lesérülhet, mert közel volt a két nagy versenye, de jól reagált a terhelésre a Spartathlon után is. Az arizonai versenyen is csak az utolsó két órában voltak lábfájdalmai.

Teljes cikk a Sportgézánfb share