JÖVŐ HÉTEN GÖRÖGORSZÁGBAN MEGGYÚJTJÁK A FÁKLYÁT, KEZDŐDHET A VÁLTÓFUTÁS

Nem egész egy hét múlva meggyújtják az ifi olimpiai fáklyát! A 2014-es nanjingi II. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékok lánggyújtási ünnepségét április 30-án tartják Görögországban. Ezzel párhuzamosan pedig elkezdődik az online fáklya váltófutás is.

A nanjingi váltófutás különlegessége lesz, hogy az igazi futás mellett lesz egy virtuális is. Mielőtt a lángot a világon körbeviszik online fáklya váltófutás formájában, Athénban, a modern olimpiák szülővárosában lesz az "igazi" futás. A váltófutás hagyományos elemeit tehát most online formában is, egy applikáció segítségével nyomon lehet majd követni, sőt bárkiből lehet online fáklyavivő.

Az online fáklya váltófutás interaktív tevékenységei segítik az embereket felkészülni az applikáció használatára (Nanjing 2014 Online Torch Relay App). Az interaktív tevékenységekről tájékoztatást tartott a Xianlin Középiskolában a nanjingi Ifjúsági Olimpiai Játékok Szervező Bizottsága. Több mint 300-an vettek részt az eseményen, tanárok, diákok, érdeklődők és a média.

Forrás: MOBfb share