Közel 243 ezren jelentkeztek önkéntesnek

A 2016-os Rio de Janeiró-i nyári olimpia és paralimpia szervezői 242 757 jelentkezést regisztráltak a 70 ezer önkéntes helyre. Az olimpiára 45 ezer, a paralimpiára 25 ezer önkéntest várnak.

A jelentkezési határidőt azért tolták ki egy hónappal, december 15-re, mert eredetileg kevesellték a regisztráltak számát. A szervezők bíztak benne, hogy legalább 300 ezren pályáznak a nem fizetős állásokra, de most beismerték, hogy a reményük túlzott volt. Brazíliában nincs hagyománya az önkéntességnek, illetve a jótékonykodásnak, és sokan egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy ingyen dolgozzanak.

Brazília mind a 26 államából, valamint további 192 országból érkezett jelentkezés. Külföldről legtöbben az Egyesült Államokból, Oroszországból, Kínából és Nagy-Britanniából pályáztak. A regisztrálók 55 százaléka nő. Az önkéntesek kiválasztása márciusban kezdődik.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság kimutatása szerint a 2000-es sydneyi olimpián dolgozó 40 ezer önkéntes közel 60 millió dollár kiadástól kímélte meg az ausztrál rendezőket.

Forrás: Sportgézafb share