Négy ország osztozott az aranyérmeken

Szép hegyi környezetben, a síterepeiről híres bulgáriai Borovetsen versenyeztek egymással Európa mezei futói. A napsütéses, de plusz két fok körüli hőmérséklet, a havas fenyők közötti, sok helyen igen sáros terep nehéz feladat elé állította az indulókat. A versenyen a magyar atlétikát két utánpótlás/U23 korú atléta képviselte.

Mindketten keményen megküzdve a körülményekkel, mezőnyük második felében értek célba. A férfiak 7782 méteres távján Gregor László a 51. helyen végzett/27:25 p., a nőknél Gyürkés Viktória 6085 méteren a 47. beérkező volt/ 25:07 p.

A hat versenyszám mindkét nembeli egyéni- és csapat aranyérmein négy ország osztozott. Legtöbbet, négyet Nagy Britannia nyert; hármat - hármat Oroszország és Törökország, kettőt Olaszország futói vihettek haza.

A felnőtt versenyek befutóinál, a férfiaknál és a nőknél is, azonos nemzetbeliek szoros beérkezését láthatták a sportág kedvelői. Bajnokok: Polat Kemboi Arikan/TUR és Gemma Steel/GBR. Összesen tíz ország legjobbjai állhattak dobogóra.

Forrás: MASZfb share