Kovács Ádám tájfutó is rajthoz áll a félmaratonon

Kovács Ádám, Hrenkó Ivett, Honfi Gábor Kovács Ádám, Hrenkó Ivett, Honfi Gábor A két hete véget ért tájfutó Világbajnokság legeredményesebb magyar futója, Kovács Ádám a hét közepén jelezte részvételét a 24. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonon.

A még csak 22 éves tájfutó atléta már az ifjúsági tájfutó Európa-bajnokságon ezüstérmes, a junior VB-n ötödik és a főiskolás világbajnokságon bronzérmes volt, mielőtt idén augusztusban a felnőtt világbajnokságon ötödik helyre hozta be a magyar férfiváltót.

Ádám idén Dániában két világbajnokot (Matthias Merz és Daniel Hubmann) maga mögött tudva állt a dobogón a Spring Cup alkalmával.

Idén már az atlétikai versenyeken is többször állt dobogóra. A tavaszi mezei futó OB-n második, míg a 10.000 m-es pályabajnokságon 30:27 mp-cel a harmadik helyen végzett. 5.000 m-en 14:30 mp-en belüli idővel rendelkezik. Legutóbb augusztus elején a JABIL 1/3 maraton 14 km-ét 43:29 mp-cel nyerte Tóth Tamás előtt.

Vasárnap a Nike Budapest Félmaraton egyéni félmaratoni távja mellett a párosban is indul Hrenkó Ivettel (aki szintén tájfutó VB kerettag), ahol szintén jó eredményre számíthat, ők ugyanis az életben is jó párt alkotnak, s idejük 80 percen belülre várható.

Kovács Ádám a Nike Félmaraton után október 4-én a SPAR Budapest Nemzetközi Maratonon is rajthoz áll.

Forrás: Honfi Gáborfb share