Minden második évben EB

Az Európai Atlétikai Szövetség Cannes-i kongresszusán 47 ország támogatta azt a tervet, hogy 2010 után két évenként kerüljön megrendezésre a kontinens bajnoksága. A döntés megvalósításával kapcsolatosan a berlini Világbajnokság után Hansjörg Wirz elnök levélben fordult a nemzeti szövetségek vezetőihez.

Először is elismerését fejezte ki a német rendezőknek a kiváló VB rendezésért és örömének adott hangot, hogy az érmek 37,3 %-át európaiak nyerték - ami tovább erősíti a kongresszus döntésének helyességét.

Hansjörg WirzMivel a négy évről két évre való átállás magával hoz megoldandó problémákat is, az új bajnoki szisztéma központi témája lesz az idén ősszel Budapesten lebonyolításra kerülő EA Convention-nek. A két évenkénti EB rendezéssel kapcsolatosan az elnök informálta a tagszövetségeket, hogy az előkészületek során több tényezőt kellett megvizsgálni. Kiemelten foglakoztak a globális pénzügyi válság hatásaival, a televíziós piac kérdésével és az adott év nagy sporteseményeivel való összhanggal.

A ritmusváltás például elkerülhetetlenné teszi az olimpiákkal való időnkénti ütközést. Ez már az első alkalommal megjelenik, de a NOB - elfogadva az Európa Atlétikai Szövetség kérését - hozzájárult ahhoz, hogy 2012-ben a londoni olimpiára való szintteljesítés határideje az EB utáni július 9.-e legyen. A kontinens bajnokság tervezett időpontja: 2012. június 27.- július 1. A helyszín még nem eldöntött, de a már sok kiváló versenynek otthont adó Finnország erőteljes érdeklődést mutat a rendezés iránt.

Forrás: MASZfb share