Több mint futás!

Több mint futás!

Október 4-én a 24. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál helyszínéül szolgáló Felvonulási téren egész nap színes programokkal várunk. Ha megismerkednél vagy ki is próbálnál más sportágakat, megkóstolnád a legújabb reform ételeket, egészségügyi szűréseken vennél részt, ne siess haza célba érés után!

Fitnesz

A 24. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál keretében fellépnek a haza fitnesz világ sztárja! Sportolj együtt Rubint Rékával, Schobert Norbival és Szentgyörgyi Rómeóval!

8.30-9.00 Szentgyörgyi Rómeó aerobik órája
9.10-9.40 Schobert Norbi és Rubint Réka aerobik órája
9.50-től Bemelegítés Szentgyörgyi Rómeóval
10.25-től Bemelegítés Schobert Norbival
11.15-től Bemelegítés Schobert Norbival

Egészséges termékek kóstolása

A SPAR partnereinek jóvoltából megismerheted, megkóstolhatod a legújabb termékeket, melyeknek ott a helyük mindenki asztalán, akinek fontos az egészséges táplálkozás. Megízlelheted többek között

az Actimel joghurt italokat,
a Lipton teát,
a Milli Mia tejpudingot,
a Győri édes kekszet,
a Sió fresh & fruit üdítőitalokat,
a Norbi Update péksüteményeket és még sok-sok egészséges finomságot.

Civil Falu

A 24. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál keretében bemutatkoznak olyan civil szervezetek, akik számára elsődleges fontosságú az egészséges, minőségi életmód és a különféle betegségekkel szembeni prevenció.

A Civil Faluban lesz többek között: véradás
vérnyomás-, és vércukormérés,
melanómaszűrés,
gyerektorna,
készségfejlesztő játék.

Hozd el megunt futóruháidat a SPAR Budapest Maraton és Futófesztiválra

Ha vannak olyan futóruháid, futócipőit, melyeket már nem használsz, és csak a helyet foglalják, ajánld fel a rászorulóknak. A 24. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál keretében, az Alapítványi Faluban keresd a Máltai Szeretetszolgálat sátrát, és add le megunt, kinőtt, használaton kívüli futóruháidat, futócipődet. A ruhákat már a rajtszámfelvételhez is hozhatjátok, és leadhatjátok!

Alapítványok, szervezetek a maratonon

A téren Alapítványi Falu, illetve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat adománygyűjtése is elérhető lesz. Az Alapítványi Faluban a következő kiállítók várják programmal, mérésekkel az érdeklődőket. Az Egy csepp figyelem alapítvány vércukorszint- és vérnyomásméréssel készül, A Rák ellen, az emberért, a holnapért alapítvány kóstoltatással várja az összegyűlteket, a Daganatos Gyermekekért Alapítvány gyermekjátékokat szervez, a Vöröskereszt speciális kamionjában véradással lehet segíteni a rászorulókon, a Hulladék Munkaszövetség pedig Nulla Hulladék programját mutatja majd be az érdeklődőknek. Az Egészség Hídja Összefogás Alapítvány tanácsadással várja a hölgyeket.

Adj vért, vegyél részt egészségügyi szűréseken

A Magyar Vöröskereszt az elmúlt évekhez hasonlóan idén is szervez véradást. A budapesti 56-osok terén felállított sátorban várják azokat, akik szeretnének vérükkel segíteni a rászorulókon. A véradáson kívül különböző egészségügyi szűréseken is részt vehetnek a rendezvényre kilátogatók, illetve a maratonisták szurkolói. Az Oxyteam jóvoltából a mobil ÁNTSZ engedéllyel rendelkező szűrőkocsin PSA szűrés (prosztatarák szűrés), Pulzoxy-meter vizsgálat várja az érdeklődőket. Ezen kívül testzsír index mérés, fittség index mérés, vércukor analízis, vér koleszterin mérés, általános klinikai vizsgálat (pulzus-, vérnyomásmérés), EKG és Helycobacter pylori mérés is ingyenesen igénybe vehető.

Múzeum és Állatkert látogatás rajtszámmal!

Az idei SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál rajtszámai nem csak a futáshoz kellenek, de segítségükkel remek kulturális élményekben lehet részük a rendezvény résztvevőinek.

Hogy hol és mikre használható fel a rajtszám?

Október 4-11 között féláron lehet belépőt vásárolni a Műcsarnokba

Október 4-11 között féláron lehet belépőt vásárolni a Közlekedési Múzeumba

Október 3-10 között féláron lehet belépőt vásárolni a Néprajzi Múzeumba, illetve 3-án 1200 ft-os áron a következő csomagot kapod: 6 órától magyar és angol nyelven tárlatvezetés a (M)ilyenek a finnek? c. kiállításon, EtnoRom koncert, majd táncház. Ideális program futóknak a maratoni tésztaparti után, és még így 10-re ágyban lehetsz!

Október 1-től december 31-ig 14 év alatt ingyenes, attól idősebbeknek féláras belépő az Állatkertbe, a rajtszám bemutatásával.

Ugye, már csak ezért is érdemes indulni a 24. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál valamelyik távján?

Fuss és művelődj velünk!fb share