Amikor a futás családi program

A 16. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála vonzza a családokat. Barna Aranka rendszeresen jár az eseményre, immár viszi kislányát is, aki már óvodáskorában megszerette a futást.

- Jól tudjuk, hogy nem ez lesz az első margitszigeti futásod?

- Igen, ez már a sokadik lesz. Nem biztos, hogy mindegyik ez a rendezvény volt, de visszajárok a szigetre rendszeresen. Megfogott az atmoszféra, ami átlengi a közösségi versenyeket, a tömeg, hogy az életről hasonlóan gondolkodó emberek találkoznak, akik szeretik az egészséges életmódot, a mozgást. Szinte azonnal beleszerettem, és már jó tizen éve járok versenyekre. Általában télen nem is futok, inkább tavasszal kezdek neki, addig mást csinálok, jógázom például. Ha jó az idő, arra azért mindig szakítok időt, hogy heti egyszer egy rövidebb futás beleférjen. A mai napig évente négy-öt versenyen igyekszünk részt venni.

- Mit jelent a többes szám? Kikkel?

- A családdal. Legutóbb például egy családi futáson voltunk tavasszal, ahol a kislányom, a férjem, Gábor és a testvérem is velem együtt teljesítette a távot. Réka lányom 4 és fél éves és már tavaly szeptember óta lelkesen készült. A verseny előtti izgalomban igaz, hogy elfáradt, de végül apuka nyakában ülve ő is végigment a távon. Nagyon szeret futni, néhány év múlva valószínűleg be fog állni mellénk. Annak idején egy barátnőmmel kezdtük, de mivel ikertestvérem, Edina is sportos alkat, egy idő után csatlakozott. Többnyire vele szoktam járni, de fokozatosan "megfertőzünk" magunk körül mindenkit. A párja - aki egyébként a férjem testvére - sem fogja megúszni hosszú távon, igaz most még csak úszik és bringázik.

- Azt lehet kivenni a szavaidból, hogy nem kínoz az eredménycentrikusság.

- Mivel nekem ez elsősorban kikapcsolódás, ezért az élmény az, ami számomra a legfontosabb. Mozogjunk, együtt legyünk, persze amikor ott van az ember, akkor azért igyekszik, hogy ne hagyja le mindenki. A három és fél kilométeren indulok, nincs tervem, hogy mennyi idő alatt akarom teljesíteni a távot. Végig szoktuk nézni a kiállítói sátrakat, ha van valami kiegészítő program, akkor azt is. Közel egy egész napos program ez nekünk.



fb share