Futóterepek

esztergomEbben a rovatban szeretnénk bemutatni egy-egy futásra kitűnően alkalmas helyet, legyen az az ország egy eldugott szegletében, a főváros kellős közepén vagy éppen határainkon túl. Ha ismersz olyan futóterepet, ami felfedezésre érdemes és szívesen ajánlod futótársaidnak, küldd el nekünk! Írd meg, hol található, milyen hosszú, milyen a vonalvezetése, a nehézségi foka, a felülete, kiknek, milyen felkészülési szinten ajánlott és hogy Te miért szereted! E-mail: pr@futanet.hu

Írjatok, rajzoljatok vagy fotózzatok és küldjétek el! Ja! - és próbáljátok ki mások kedvenceit!

ozdFutóterepek Esztergomban

Esztergomban a folyópart és a dombok közelsége révén minden futó megtalálja az igényének, vagy az edzéstervének megfelelő futóterepet, de a legtöbben a Duna mentén hat kilométer hosszan húzódó, a Vizivárosból, egészen pontosan az Erzsébet-parkból induló kerékpárutat kedvelik.

Futóterepek Ózdon

Mi, ózdiak futóterep tekintetében igazán nem panaszkodhatunk, pár száz méter után a város minden irányába ilyen és hasonló - a képeken látható - utakon futhatunk...

ujhegy

Újhegyi Sportliget

A kedvenc futóterepem elsősorban praktikus okokból vált kedvencé, mert majdnem bemelegítésnyire és levezetésnyire található a lakóhelyemtől. Gyakran kora reggel, futással indítom a napot, ezért célszerű volt a közelben futóterep után nézni. Egyébként sem vagyok híve a "több órát utazom egy kis futásért" megoldásoknak, mert akkor akár futhatnék is� Húsz perces átmozgatástól a maratoni előtti 30 kilométeres futásig edzettem már mindent ezen a terepen. Nekem egyáltalán nem unalmas itt köröznöm, bár néha vannak "mazochista" hajlamaim és egy 400 m-es atlétikai pályán is képes vagyok 30-45 kört megtenni, ha olyan a hangulatom...

népligi

Rokalaci kedvenc futóterepe a Népligetben

Itt a Népliget légifelvételén néhány fontos megközelíthetőség fel van tüntetve és a pontosan kimért 4 km-es futókör. A világoskék korong jelzi a kezdő pontot, ami egy ivókút közelében van, a többi korong az útvonalon egy-egy kilométer távolságot jelent. Kb.: 250 méter a rajt-cél földes gyalogút, de a többi részen lehet betonon futni ha azt szereted, ha nem, akkor majnem mindig van kavicsos vagy földes alternatíva. A 4 km-es kör jó szinkronban van a BSI versenyein a kb. 4 km-es frissítőtávolságokkal.

A Csepeli Duna-part

cspelElső hosszútávom, mint oly sok futónak, nekem is a Margitszigethez kötődik, egy megállás nélkül megtett szigetkörben.

Majd több hónapos kihagyás után ráleltem az akkor még Nike Csepeli Futószerviz néven ismert társaságra és a csepeli Duna-partra, ahol a futás szeretete szerelemmé vált, 50-50 %-ban köszönhetően a tájnak és a fantasztikus csapatnak.

A Budai hegyekben

Mindig csodálkozva néznek rám az ismerőseim, amikor mondom nekik, hogy hétvégén megyek a hegyre futni.

A válasz mindig az, hogy nincsenek is hegyek a környéken. Higgyétek el, igenis vannak! Meredek kaptatókkal, lankás lejtőkkel, bokrokkal benőtt úttalan utakkal és ismeretlen ösvényekkel. budaihegyek

Ezt jelenti nekem a hegy, aminek egyik csúcsa, a Normafa adja meg a kiindulási pontot minden hegyi futásnál.

Rákos patak

Egyik kedvenc futóterepem szerencsére igen közel található a lakhelyemhez Zuglóban. A Rákospatak partja nem mondható ideális pályának, de az autó nélkül megközelíthető helyek közül számomra egyértelműen a legjobb. Vannak nagyon hangulatos részek és elég változatos a pálya. Lehet váltogatni, hogy melyik oldalon futunk, általában mindkét oldalon van rá lehetőség.

Nem szeretek pályán, köröket futni, mert valahogy könnyebb feladni. Még a Margitszigeten is hajlamos az ember egy kört elcsalni a végéről. Itt a patak partján a dolog elég egyszerű: féltávig futok előre, utána pedig nincs mese, valahogy vissza kell jönni.

fb share