Ő is a 8. Intersport Balaton Maratonra készül - Aki együtt futná a félmaratont egy kollégával

Tavaly év elején szeretett bele a futásba Rudolf Tamás, aki hamar rákapott a versenyzés ízére. Idén közel húsz alkalommal állt rajthoz, és a tavalyihoz hasonlóan ezúttal is a 42 kilométeres távot választotta a 8. Intersport Balaton Maraton és Félmaratonon. A becsehelyi futó jövőre a Spartathlonon indulna.

- Tavaly neveztél először az őszi idényzáróra. Hogyan emlékszel vissza rá?
- Pozitív élményekkel tértem haza a Balaton mellől. Egyrészt egy kiváló alkalom volt lezárni az évet, másrészt számtalan ismerősbe botlottam. Jó érzés volt látni, hogy sokakat nem riaszt el a késő őszi megmérettetés, és a hideg. Ráadásul a második nap Koller Judit kolléganőmmel futottam a 21 kilométert, esélyes, hogy idén sem maradok egyedül, egy másik kollégám fog csatlakozni hozzám. - Mióta szerves része életednek a futás?
- Futball mellett kezdtem el edzegetni, elsősorban az állóképesség miatt. Alapvetően olyan sportágat kerestem, amit mindenkitől függetlenül, bárhol és bármikor űzhetek. Sötétben és világosban, télen, nyáron egyaránt. Hamar megszerettem a futást, és egyre szívesebben húztam futócipőt, mintsem hogy a labdát kergessem.
- Mi fogott meg ennyire?
- Maximálisan motivál abban, hogy minél jobb teljesítményre törekedjek, újabb és újabb célokat fogalmazzak meg magam előtt. Szükségem van a kihívásokra, most például azt tűztem ki magam elé, hogy jövőre részt vegyek a Spartathlonon.
- Hamar eldőlt, hogy a hosszútáv mellett teszed le a voksod?
- Igen, még edzéseken is minimum 1-1,5 órát futok hétköznap, hétvégén pedig tovább emelem a szintet. Hetente minimum 100 kilométer a penzum, mindössze az időzítéssel vannak problémák. A munka miatt hol hajnalban, hol pedig este kell kezdenem. Zala megyében Becsehelyen élek, így nappal a környéken, legtöbbször a természetben edzek, esténként a közvilágítás hiánya miatt azonban inkább a falu utcáit rovom. Idén legalább húsz versenyen álltam rajthoz, többsége inkább edzés jelleggel bírt, de a Balaton Szupermaraton, az Ultrabalaton és a Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaraton már számomra is kihívást jelentett.
- Szerinted meg tudod javítani a tavalyi időeredményedet?
- Idén sem foglalkoztat, hány perc alatt futom a kilométereket. A hangsúly a részvételen marad. Feltehetőleg ez lesz az idei utolsó versenyem, bár még erősen gondolkozom egy szilveszteri maratonon. Elsősorban azért várom a rajtot, mert egy jó hangulatú versenyen vehetek részt, ahol reményeim szerint idén is sok ismerőssel fogok találkozni. Bár még csak két éve edzek rendszeresen, Becsehelyen is egyre több embert látok kocogni, ez pedig több mint biztató.



fb share