Szombat délelőtt a 8. Intersport Balaton Maraton és Félmaratonon

A szezonzáró futóbuli a kétkörös 1/3 maratonnal kezdődött szombat délelőtt. Több mint 900-an neveztek erre a távra, összesen öt különböző versenyszámban. A hideg ellenére megtöltötték a futók a Balaton partját.

Már a reggeli ködben elkezdtek szállingózni a futók Siófokra, a 8. Intersport Balaton Maraton és Félmaratonra, bár a rajtig inkább a hotelben melegedtek, és Péter Attilának úgy kellett előcsalogatnia őket a 10:30-as rajthoz. Az időjárás hideggel fogadta a résztvevőket, a rajtnál 5, a befutóknál 6 fokot mért a hőmérő.

Együtt rajtoltak az 1/3 maratoni távon (14.065 m) az egyéni maratonisták, akiknek ez volt az első megmérettetésük a három részletben futható két napos maratonon, a maratont párban teljesítők első futói, a félmaratont 2 részletben futók, akik délután fejezik majd be a távot, és természetesen az 1/3 maraton egyéni és páros indulói.

Az első kör végén az 1/3 maraton párosai gyorsan átadták egymásnak a chipet, és már futottak is tovább. A futók azt mondták, a parton azért eléggé fújt a szél, és a második körben, amikor már kimelegedtek, ez még gyorsabb futásra ösztönözte őket.

A férfiak maratoni mezőnyében elsőként Beda Szabolcs ért célba 48:52 alatt, a hölgyeknél Földingné Nagy Judit vezet ezen a távon 55:38-cal. Az 1/3 harmad maratonon a férfiak közül Alpár Dávid (1:00:20), a hölgyek közül Leszkovich Eszter (1:09:54) haladt át elsőként a célvonalon.

Délután egyre már minden délelőtti futó áthalad a célvonalon - Péter Attila kettőre meghirdette a balatoni fürdőzést - meglátjuk, lesznek-e bátor vállalkozók!

1/3 maraton eredmények:

Női egyéni:
1. Leszkovich Eszter
2. Borsy Beáta Edit
3. dr. Gyarmati Mariann

Férfi egyéni:
1. Alpár Dávid
2. Stephane Moens
3. Tölgyes Norbert

Párban, női:
1. Sellőlányok
2. Jeti Deó
3. Egomi Csigafutóművek

Párban, férfi:
1. OTP Bank - Kövérek
2. Csubatka Csoport
3. Farkas Falka

Párban, vegyes:
1. Párosodtunk
2. Fogd a sarut és fuss!
3. Nem komp



fb share