16 745 700 forintot gyűjtött a Bátor Tábor Élménykülönítménye

Vállalásaikat negyedével túlteljesítve 16 745 700 forintot sikerült összegyűjtenie annak a 257 futónak, akik a 27. Spar Budapest Maratonon lila pólót öltve az Élménykülönítmény csapatával segítette a Bátor Táborban gyógyuló daganatos és más krónikus betegségből gyógyuló gyerekeket. A Budapest Sportiroda ehhez még 50 ezer forintot ajánl fel.

A www.batortabor.hu ad hírt a hatalmas vállalkozásról képekkel.

A Bátor Tábor Alapítványt segítő jótékonysági sportközösség - az "Élménykülönítmény" - keretein belül 257 futó állt rajthoz a 27. SPAR Budapest Maratonon. A futók a táv teljesítése mellett azt is vállalták, hogy adománygyűjtéssel segítik a Bátor Táborban gyógyuló daganatos és más krónikus betegségből gyógyuló gyerekeket. A célba érés sikere mellett a jótékony futók óriási eredményt értek el, hiszen összesen 16.745.700 Ft adományt gyűjtöttek össze a Bátor Tábor javára. Ez az összeg az eredetileg kitűzött cél 125%-át jelenti!

Az adományoknak köszönhetően októbertől a Bátor Tábor Alapítvány őszi turnusaiban onkológiai és diabéteszes gyerekek és családjaik meríthetnek gyógyító élményeket élményterápiás foglalkozások során.

"Fantasztikus volt az a lelkesedés, ahogy az Élménykülönítmény futói készültek a versenyre! Akár a közös futóedzésekre, akár az adománygyűjtésre gondolok, mindenkit meglepett, hogy mennyire sok pozitív élményben és visszajelzésben volt részünk! Rengetegen álltak mellénk az elmúlt két hónapban, számunkra végleg megdőlt a régi tévhit, miszerint a futás magányos sport." - mondta el Molnár Attila, a Bátor Tábor Alapítvány ügyvezetője.

Az Élménykülönítmény tagjai egyöntetűen arról számoltak be, hogy a fantasztikus hangulatú versenyen óriási plusz motivációt jelentett számukra a programban való részvétel és a saját maguk által kitűzött segítő cél. A versenytáv során több ponton hangos "Élménykülönítmény"-es szurkolótábor biztatta a futókat és a táv vége felé már mindenki egy emberként drukkolt a pálya széléről.

"Gondoltam visszaveszek, de akkor meg megjelentek a Bátor Tábor önkéntes szurkolói, akik magukból kikelve ordítottak az Élménykülönítmény minden tagjának, köztük persze nekem is. Ép ésszel felfoghatatlan volt. Azt éreztem, mintha én lennék a világon a leggyorsabb, legszebb, legfantasztikusabb futó, az egyetlen futó kint a pályán, és nekik csak én létezem. - emlékezik vissza Rabatin-Buru Éva, az Élménykülönítmény egyik futója.

"A Bátor Tábor Alapítvány nevében szeretnénk megköszönni mind a futóknak, mind az őket támogató 2500 adományozónak, hogy segítenek céljaink elérésben. A rengeteg egy-kétezer forintos adomány mellett sokan nagyobb összeggel is hozzájárultak, hogy a futásból gyógyító és életeket megváltoztató élmények születhessenek a hatvani táborunkban." - folytatta Molnár Attila.

Az Élménykülönítmény vidám közösségébe folyamatosan várjuk a futók jelentkezését az info@batortabor.hu email címen.fb share