Ismét csúcsra jártak a jótékony futók! - 2012. 06.10.

3,7 millió forint! Ennyi pénzt gyűjtött össze a Bátor Tábor Alapítvány jótékonysági futócsapata, az Élménykülönítmény a vasárnapi K&H olimpiai maraton és félmaraton váltó apropóján.

A 67 csapattag azzal a céllal kezdett 5 héttel ezelőtt felkészülni a futóversenyre, hogy a futásukkal 2,95 millió forintot gyűjtsenek össze az alapítvány által szervezett, daganatos és krónikusan beteg gyerekeknek szóló élményterápiás táborokra. A verseny során megtett kilométereiket jelképes örökbefogadásra kínálták barátaik, rokonaik, munkatársaik körében - adományokért cserébe. A társaság az előzetesen kitűzött célt jócskán túlszárnyalta köszönhetően a több mint hatszáz jótékony "örökbefogadónak". Így az Élménykülönítmény tagjai már a vasárnapi futás rajtja előtt elmondhatták magukról, hogy célba értek. Az Élménykülönítmény lila mezben futó tagjai annyi elismerő, bíztató szót és megerősítést kaptak a futópályán, hogy legszívesebben tovább köröztek volna a pesti rakparton fel és alá. Nemcsak a két Bátor Táboros szurkolói pontról és az ott lévő kéttucatnyi Élménykülönítmény-szurkolótól jött a buzdítás.

Nagyszerű dolog, hogy a hazai futótársadalomban egyre nagyobb az érdeklődés a Bátor Tábor jótékonysági futócsapata iránt, egyre többen jelzik részvételi szándékukat és ajánlják fel a segítségüket. Valami igazán nagy összefogás van kialakulóban. Az új jelentkezők most éppen időben vannak, hiszen a Bátor Tábor június-júliusban újabb futótársakat keres, akik szívesen teljesítenék az Élménykülönítmény tagjaként az október 7-i 27. Spar Budapest Maratont egyéni vagy váltó kategóriában. Jelentkezni ezen a címen lehet.

Bővebb információ: www.elmenykulonitmeny.hu

A most összegyűlt összeg a Bátor Tábor június 16-án kezdődő nyári turnusait segíti, ahol 400 súlyos beteg gyereket fogadnak majd és töltenek fel a gyógyulásukhoz elengedhetetlen önbizalommal, ilyen és még ilyenebb élményekkel >>>

Get Adobe Flash playerfb share