Tizenöt millió forint mozdult meg nemes célokért

Csaknem 15 millió forint jótékony célú pénzadományt mozgatott meg a futóősz legnépszerűbb eseménye, a 31. SPAR Budapest Maraton Fesztivál. 9 karitatív szervezet, több ezer jótékony futó, a támogatásra kínált célok sokszínűsége. Ezek is jellemezték az október 8-9-i eseményünket.

A két napos futófesztivál résztvevői változatos jótékonysági kínálatból választhattak ebben az évben is:

Lépj velünk a sikeres roma integrációért!

A BAGázs Közhasznú Egyesület a bagi cigánytelepen dolgozik 2011 óta önkéntesek bevonásával, az ott élők társadalmi beilleszkedéséért. Október 11-én a Flora Maratonstafétán telepiekkel, BAGázsos önkéntesekkel és külsős támogatókkal állunk majd újra rajthoz, vegyes csapatokban. Célunk, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a roma kérdéssel kapcsolatban az összefogásra szükségességére. Ehhez a "mozgásba hozás", a futás lendülete kiváló apropót kínál.

Csinálj sportot a jótékonyságból!

2015-ben a Bátor Tábor 1000 daganatos és krónikusan beteg gyereket és hozzátartozót fogad, hogy gyógyító élményeken keresztül megváltoztassa az életüket. A jótékony futóik célja, hogy 8,2 millió Ft-ot gyűjtsenek össze a Bátor Tábor számára, ezért egyéni futók és csapatok is rajthoz állnak. Szurkolótáborukhoz idén különleges vendégek csatlakoznak: a Bátor Tábor-os gyerekek és családok az útvonal több pontján biztatják az ő élményeikért küzdő jótékony futókat.

Futás a Gyermekrohamkocsiért

A súlyos, életveszélyes állapotú csecsemők, kisgyermekek ellátása különleges, magas szintű szakmai és technikai felkészültséget igényel. A Gyermekrohamkocsi az ország egyetlen "mobil gyermek intenzív osztálya", amely a 16 év alatt több mint 35.000 alkalommal segített a beteg gyermekeken az Országos Mentőszolgálat kötelékében. Az alapítvány jelenleg az újonnan átadásra kerülő Gyermekmentési és Oktatási Centrum létrehozásáért gyűjt, amely helyet ad az új Gyermekrohamkocsinak és mentőállomásnak.

Hozzuk tető alá!

A Habitat for Humanity hajléktalan embereknek és a hajléktalanság szélén álló, átmeneti otthonban élő családoknak nyújt közvetlen segítséget. Önkormányzati partnereink üresen álló, leromlott állapotú szociális bérlakásokat biztosítanak a program számára, amelyeket önkénteseink segítségével újítunk fel. Idén 2 hajléktalan embernek, 2 párnak és 4 átmeneti otthonban élő családnak segítünk. A futóink segítségével gyűjtött adományok ezeknek a felújításoknak a befejezését támogatják.

Nárcisz futókör - Minden perc értékes!

A hospice nem arról szól, hogy elmúlik az élet, hanem arról szól, hogy még tart! Alapítványunk missziója a daganatos betegek életminőségének javítása, a fájdalomcsillapítás és a családtagok lelki támogatása. Csatlakozz Te is a Nárcisz Futókörbe, fuss velünk és gyűjts adományt a gyógyíthatatlan rákbetegek méltó ápolására.

Ökumenikus Segélyszervezet - Ne csak szurkolj, segíts!

Futni jó, segíteni jó, közösségben még jobb! Közösségben futni és segíteni a legjobb! Csatlakozz az Ökumenikus Segélyszervezet futóközösségéhez, és fuss Te is rászoruló gyerekekért! A Segélyszervezet futóközösségének tagjai azért állnak rajthoz, hogy ráirányítsák a szurkolók figyelmét a Segélyszervezet célkitűzéseire, és minél több embert változtassanak szurkolóból aktív segítővé. Kösd össze Te is a futást a jótékonysággal!

A mozgás öröme legyen mindenkié!

A Suhanj! Alapítvány célja megosztani a mozgás örömét látás- és mozgássérültek társainkkal több sportágban. Törekvésük saját eszközpark kiépítse és folyamatos bővítésére. Október 8-9-én is találkozhatsz velük a "Suhanj!" sátorban, megismerheted aktivistáikat akik szívesen tájékoztatnak idei terveikről. És persze támogatóként, szimpatizánsként hozzájuthatsz az immár klasszikusnak nevezhető "Suhanj-kék" futómezhez, kiegészítőkhöz is.

Fuss az UNICEF Csapattal és ments életeket!!

Az UNICEF rendkívül sokféle eszközzel segíti a világ kevésbé szerencsés régióiban élőket, hogy tiszta ivóvízhez jussanak, illetve teszi ugyanezt természeti katasztrófák és háborús helyzetek esetén. A víz élet! Segíts, hogy mindenkinek jusson tiszta ivóvíz!fb share