A Bajor Gizi Színészmúzeumért futottak a színházi váltók

A 31. SPAR Budapest Maraton® Fesztiválon négyfős Flora Maratonstafétában 1230 csapat futott, köztük a Fut a színház külön versenyében indult 22 váltó. A színházi csapatok nevezési díjait idén is jótékonysági célra, a Bajor Gizi Színészmúzeumnak ajánlotta fel a BSI. Az így összegyűlt 400 000 Ft-ot az intézmény digitális akadálynemesítésére fordítják.


6. évadához érkezett a Fut a színház elnevezésű staféta program, mely évről évre nemes vetélkedésre hívja a színházi szakma futást kedvelő képviselőit. Számuk folyamatosan nő, 2011-ben az induláskor nyolc csapat, idén huszonkettő futott.

A vidéki színházakat két éve a Miskolci Nemzeti Színház stafétái képviselik és szintén már második éve futnak a mezőnyben a Színház és Filmművészeti Egyetem hallgatói is (köztük Faur Anna filmrendező, aki most oda jár doktori iskolába (DLA) is. 2007-es első nagyjátékfilmje a Lányok volt.)

A verseny eddigi győztesei: 2011-ben a Kolibri Színház, 2012-ben az Operaház, 2013, 2014, 2015-ben a Vígszínház, 2016-ban ismét az Operaház. Az Operaház idén is a legaktívabb volt, mert a három kategóriában (férfi, női, vegyes) összesen nyolc különböző váltóval szerepeltek. Színeikben a főigazgató helyettestől (dr. Főző Virág), az operaénekeseken (Zavaros Eszter, Cser Krisztián) át a statisztériáig szinte mindenki, összesen 32 futó indult!

Az ünnepélyes díjátadón megjelent Szedlacsek Emília, az EMMI Kultúráért felelős államtitkárság főosztályvezetője, Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda versenyigazgatója és Nemcsák Károly, az ünnepélyes díjkiosztó házigazdája, a József Attila Színház igazgatója.

A BSI egy külön programja a 42 év - 42 km, azaz ide tartoznak az olyan futók, akik a 42. születésnapjukra életük első maratonjával, 42 km lefutásával ajándékozzák meg magukat. Az eddigi hírességek, akik így ünnepeltek: Kovács "Kokó" István, Csőre Gábor, Rippel Ferenc, Kovács Áron után idén - első nőként - Lévay Viktória, a Játékszín művésznője is beállt ebbe a sorba. Ideje: 4:39:24.

Különdíjat kapott Ónodi Eszter Jászai Mari-díjas színésznő is, a Katona József Színház tagja. Ő élete első versenyét futotta a 10 km-en.


A díjkiosztó teljes fotógalériája ITT >>>>>

A legkitűnőbbek a stafétában:

Férfiak:
3. József Attila Színház 3:34:33
Zöld Csaba, Chajnóczki Balázs, Vaszkó Bence, Előd Álmos
A csapat tagjai közül hárman a La Mancha lovagja című darabban szerepelnek. Rutinos és kezdő futók szerencsés keveréke a csapat: Zöld Csabának és Előd Álmosnak már egyéni maratonja is van, Chajnóczki és Vaszkó újoncok.

2. Miskolci Nemzeti Színház, Viktória 3:26:28
Oszterman Ferenc, Ódor Kristóf, Csizmadia Péter, Molnár Sándor Tamás
A csapat összetétele reprezentálja színházi szakma sokszínűségét, akad köztük két színész, bútor- és kelléktárvezető és diszpécser.

1. Operaház, Fiúk 3:06:00
Herzog András, Horváth Ádám, Zemlényi Mihály, Herzog Tamás
A Flora Maratonstafétában összesen 1230 csapat indult, köztük az abszolút 23. helyen végzett az Operaház Fiúk elnevezésű váltója!

Vegyes csapatok:
3. Játékszín I. 4:12:19
Lévay Viktória, Demeter Attila, Varga Zoltán, Petyi János
A dobogó harmadik fokáig futó csapat szép eredményét tovább ékesíti az, hogy első futójuk, Lévay Viki egyúttal élete első egyéni maratonját is teljesítette.

2. Operaház, Varázsfutoda 4:06:12
Zsoldos Dávid, Gyüdi Melitta, Lencsés Gábor, Jászay Tamás
A váltó a névadásban aranyérmet érdemel az ötletes Varázsfutoda elnevezéssel.

1. Operaház, vegyes 3:50:03
Fátrai János, Szabó Gábor, Fahídi Patrícia, Bartha János
Nemcsak a nemeket illetően vegyes a győztes staféta: Fátrai János az énekkar tagja, Szabó Gábor második kürtös, Fahídi Patrícia hegedű szólamvezető, Bartha János informatikai osztályvezető.

Nők:
3. Operaház, művészek 4:24:42
Kovács Emese, Avvakumovits Györgyi, Bolya-Pap Nikolett, Komódi Judit, a tagok énekkari művészek és az Operaház súgója

2. Kolibri Színház 4:13:35
Megyes Melinda, Vancsó Éva, Relyimelyer Dóra, Bartha Katalin
A Játékszín rendszeres résztvevője a versenynek, eddig vegyes stafétáikkal szerepeltek, most először indítottak női csapatot.

1. Operaház, Statiszta lányok 3:57:56
Gyenge Fruzsina, Séfel Anna, Szvetnik Katalin, Szűcs Boróka
Az elmúlt évben is ők győztek. Idén két percet még javítottak is tavalyi idejükön.


Fotó: Róth Tamás



fb share