A Metropol Nemzetközi Reggeli Futással melegítettek be a futók

Szombaton reggel 400 futó vett részt a Metropol Nemzetközi Reggeli Futáson a Városligetben. Közülük sokan ezzel a 3,6 kilométeres futással melegítettek be a másnapi 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonra.

Egészen nyárias időjárás és napsütés fogadta a versenyközpontba érkező futókat ezen a szombat reggelen. Igazán nemzetközi volt az esemény, számos külföldi nevezője volt a Metropol Reggeli Futásnak - amerikai, angol, német, olasz és orosz futók is voltak a mezőnyben. A rajtkapu 100 méterrel a Nike Budapest Félmaraton rajtkapuja előtt volt, számos futó nézte vágyakozva a másnapi rajthelyet.

A leggyorsabb futó 12 perc 17 másodperc alatt teljesítette a 3,6 kilométeres távot. Az élmezőny után folyamatosan érkeztek célba a résztvevők, többen rövid sprintversenyben döntötték el, ki ér be előbb. Az indulók közt számos gyerek is volt, egy 9 éves fiú egyedül, míg egy 5 éves kisfiú anyukájával együtt futotta végig a távot.

A futás után egy egészséges reggeli várta a futókat. Többen már a másnapi várható időjárásról, stratégiáról beszélgettek a padokon, a napsütésben. A Metropol Nemzetközi Reggeli Futás igazán ideális esemény volt, hogy a futók bemelegítsenek a 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton távjaira.fb share