Atlétikai OB volt a hétvégén

Nyári meleg, szikrázó napsütés fogadta a 117. Atlétika Magyar Bajnokság résztvevőit Szekszárdon. A jól előkészített pályán öt órán át zajlottak az események, szép küzdelmekkel és több figyelemre méltó eredménnyel.

A Dr.Schulek Ágoston emlékére megrendezésre kerülő bajnokság első napján a 19 versenyszám közül emlékezetes küzdelmet hozott a rögtön döntőt futó 110 gátasok fej-fej melletti összecsapása. Baji Balázs/ 13,74 és Kiss Dániel/ 13,78 látványos versenyt vívott az egész nap ellenszeles célegyenesben, amely végül Baji négy százados győzelmével a békéscsabai atlétának címvédést hozott. "-Nagyon örülök a bajnoki címemnek, igazából a nagy szembeszél miatt csak az elsőségért tudtunk küzdeni. Az utóbbi egy-két évben ilyen még nem volt, hogy ennyire együtt tudtunk futni."

Nagy várakozás előzte meg a férfi 400 méter döntőjét, a tét a közelgő EB váltó csapatba kerülése volt. A látványos versenyt a javuló formát mutató Deák Nagy Marcell biztosan szerezte meg/ 45,93 mp, mögötte a sorrend Kása Tibor/ 47,12 - Kovács Zoltán/47,50 - és a 18 éves (!) Bartha Dávid/47,70 volt, míg ötödikként Lukács Máté ért célba/47,93, egy századdal megelőzve Kolossváry Istvánt/47,94 mp. Deák Nagy Marcell: "-Örülök ennek a futásnak, nem voltam nagyon biztos magamban, a legutóbbi eredmények alapján, de úgy gondolom, jól állunk a felkészülésben. Jó volt most az egész, jól összeállt. Remélem, hogy tovább fogok javulni."

Jó versenyt vívtak a férfi gerelyhajítók is: Papp Bence/75,66, Török Krisztián/ 75,60 m. A hölgyek bajnoki számaiban hatodikra elért új egyéni csúccsal győzött gerelyhajításban a már olimpiai szintes Juhász Vanda / 59,31 m: "- 11 cm-t javítottam, ennek nagyon örülök. Igen meleg volt, de végül is sikerült."

Meggyőző futással ért elsőként célba 1500 méteren Papp Krisztina/ 4:17,61 p; meglepetés győzelmet aratott, két századra megközelítve az EB szintet - az első éves junior Kéri Bianka 400 méteren/ 53,42 mp. Az első napi programban megrendezett férfi 1500 métert a versenybíróság vizsgálja, az eredmény kihirdetésére szombaton nem került sor.

Forrás: MASZfb share