A jótékonysági pályázat eredményhirdetése

"Futó segítség" címmel pályázatot hirdettünk közhasznú szervezetek, intézmények számára, hogy kiválaszthassuk azokat a jótékonysági célokat, amelyeket a 29. Wizz Air Budapest Félmaraton résztvevői körében népszerűsíteni fogunk. A beérkezett szépszámú pályamunkából 3 szervezetet,azaz "jó ügyet" választottunk.

Ők kapnak arra lehetőséget, hogy céljuk megvalósítása érdekében adományt gyűjtsenek Magyarország legnépszerűbb félmaratoni versenyén.

Csemete Alapítvány
A Főváros kezelésében álló gyermekotthonokkal együttműködő szervezet az ott lakó különböző mentális és fizikai állapotban lévő gyerekek szakszerű mozgatását és fejlesztését elősegítő professzionális rendszer megvalósítását célozza. Ezzel a fejlesztéssel a gyermekek fizikai állapota és életminősége jelentősen és tartósan javítható. Mozgatásuk megkönnyítése révén könnyebben vonhatók be programokba és az őket fejlesztő személyzet is komoly segítséget kap. A rendszer kiépítési költsége 2,1 Millió Ft.

Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Az Egyesület gyártók és kereskedők által biztosított élelmiszerfeleslegek összegyűjtését, raktározását végzi. Az így begyűjtött élelmiszereket az Egyesület partnerszervezetein keresztül ingyenesen juttatja el a rászorulók számára, ezáltal csökkentve az éhezést Magyarországon. 2014-ben 1400 tonna élelmiszerfelesleg begyűjtését és szétosztását tervezik, ehhez bővítik eszközparkjukat. Egy, hűtést igénylő élelmiszerek szakszerű szállítására alkalmas, használt, hűtős kisteherautó megvásárlását célozzák, 2 Millió Ft értékben.

Szemem Fénye Alapítvány
A gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekek szakszerű ellátására szakosodott pécsi székhelyű szervezet az általuk működtetett Dóri Házban egy mozgáskorlátozott gyermekek által használható kerekes székes hinta beszerzését tűzte ki célul. A speciális hinta 2,2 Millió Ft-ba kerül.

A három szervezet, az általuk képviselt "jó ügy" mellé a versenyen induló futó "követeket" toboroz, akik felkészülésük során adományokat gyűjtenek a szervezet kitűzött céljának megvalósításához a www.jougyekert.hu oldalon keresztül. Minden futó lehet követ, vagy támogathat pénzadománnyal követet, de közvetlenül a jó ügyek valamelyikét is támogathatja a fenti weboldalon keresztül, mivel a BSI mindhárom jó ügy virtuális követe is lesz egyúttal.fb share